COVID-test als reiziger/voor evenementen

Je kan in Sint-Trudo Ziekenhuis terecht voor een COVID-screening. Een afspraak maken kan voor een PCR-test indien:

 • Je een negatief PCR-resultaat moet voorleggen in het kader van evenementen (kampen, festivals,...) .
 • Je naar een land vertrekt waarvan de overheid een negatieve PCR-test eist. Via reopen.europa.eu/nl kan je nakijken welke vereisten een land oplegt.
 • Je terugkeert uit het buitenland en verplicht bent om een COVID-test te laten afnemen. De overheid brengt je hiervan op de hoogte via SMS.

Vanaf 26 juni 2021, voorziet de overheid een terugbetaling van twee PCR-testen voor vertrekkende reizigers die nog niet de kans kregen om zich volledig te laten vaccineren. Via www.mijngezondheid.be kan je vanaf nu zelf een CTPC-code bekomen waarmee je test in dat geval vergoed wordt door het RIZIV. Meer info kan je terugvinden op http://www.info-coronavirus.be/.

Zodra je beschikt over een CTPC-code, kan je zelf een afspraak maken via testcovid.doclr.be/#!/flow. Je kan een CTPC-code ontvangen via SMS bij terugkeer van een reis of na aanvraag via www.mijngezondheid.be. Indien je niet beschikt over een CTPC-code, kan je telefonisch een afspraak maken op het nummer 011 699 695, op weekdagen tussen 9.30 en 14.30 uur.

Belangrijk om weten is dat deze code slechts 10 dagen geldig is. Je boek de test dus best nooit meer dan 10 dagen op voorhand. Als je geen code hebt, of deze is vervallen, dan is de test sowieso betalend (55 euro per test).

Zodra het resultaat van je test gekend is, kan je het digitaal opvragen nadat je inlogt via www.mijngezondheid.be.

Ouders van minderjarige kinderen kunnen de testcode, de afspraak ťn de certificaten van hun kinderen opvragen via http://www.mijngezondheid.be/.
Je moet je voor elk kind afzonderlijk aanmelden! Selecteer je kind door op het pijltje te klikken wanneer je inlogt. A
ls je kind niet verschijnt in de lijst, moet je de gemeente contacteren en melden dat de ďTI 114 Ė Afstamming in dalende lijnĒ niet correct werd aangevuld.
Kinderen jonger dan 6 jaar hebben geen certificaat nodig om te kunnen reizen.

Vragen?

Indien er een fout op een certificaat zou voorkomen, of je hebt een inhoudelijke vraag of hulp nodig, dan kan je elke weekdag tussen 9.00 uur en 19.00 uur telefonisch contact opnemen met het callcenter: 078 78 78 50.

Voor alle verdere vragen kan je terecht op http://www.mijngezondheid.be/.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Waar?
  Op de bezoekersparking van het ziekenhuis staat een unit, waar enkel mensen getest als preventieve maatregel.
 • OPENINGSUREN?
  maandag en vrijdag: 07.00 tot 15.00 uur
  dinsdag en woensdag: 07.00 tot 12.00 uur
  donderdag: 8.00 tot 12.00 uur
  zaterdag en zondag: gesloten
  Opgelet! Het is heel belangrijk dat je stipt op het uur van jouw afspraak komt. Zo kan het testen voor iedereen vlot verlopen en vermijden we dat je langer moet wachten.
 • Opgelet! Zonder vooraf gemaakte afspraak is een screening niet mogelijk. Een afspraak kan enkel online gemaakt worden, zelf telefonisch een afspraak maken, is niet mogelijk.
 • Wat breng je mee?
  Vergeet jouw eID-kaart niet.
  Draag een mondmasker.
  Je moet buiten wachten, draag kledij aangepast aan het weer.

 

 • Heb je symptomen van COVID-19? Dan contacteer je de huisarts. De huisarts kan voor jou een afspraak maken om je te laten testen in de andere unit op de parking van het ziekenhuis.