Steun Sint-Trudo

Covid-19 heeft het land en ook ons ziekenhuis al wekenlang in zijn greep.

Gelukkig staan wij niet alleen in onze strijd. Heel wat hartverwarmende initiateven worden opgezet om de medewerkers en de patiŽnten te helpen.

Wil je ons helpen? Dat kan op verschillende manieren.

  • MateriŽle hulp  

Heb je een firma met persoonlijk beschermingsmateriaal? Of heb je persoonlijk beschermingsmateriaal dat je nu niet nodig hebt? Ken je firma's die mondmaskers, overalls, ontsmettingsgell Ö snel kunnen leveren? Of scholen die faceshields maken en dit op korte tijd kunnen leveren? Mail ons op steun@stzh.be.

  • Mondmaskers

Heb je mondmaskers liggen? Breng ze binnen aan het onthaal.

Wil je mondmaskers maken? Voorlopig hebben we dankzij onze doe-het-zelf-pakketjes 7 000 zelfgemaakte mondmaskers ontvangen. Zodra onze voorraad slinkt, roepen we opnieuw op via onze kanalen.

Hulpmiddelen om onze mondmaskers te maken:

 - Instructies

- Sjabloon

  • FinanciŽle hulp

Wil je iets aankopen waardoor je het ziekenhuis kan helpen, zoals tablets, medisch materiaal, Ö Wil je een financiŽle gift doen? Mail ons op steun@stzh.be.

Wil je op een andere manier financieel helpen?

Dit kan ook door te storten aan de Koning Boudewijnstichting. Het verzamelde geld verdelen zij onder de ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere zorginstellingen die financieel een duwtje in de rug nodig hebben om (Corona)patiŽnten in de beste omstandigheden te verzorgen, of in projecten die na de crisis kunnen bijdragen aan een duurzame zorgverlening. Giften kunnen worden overgemaakt op de rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met de vermelding 200670 : Fonds voor Solidaire Zorg of de gestructureerde mededeling 020/0670/00086. Ook een online gift is mogelijk. Meer informatie? Klik hier.

Ook is er het initiatief Cheer for Champions, een fondsenwervingproject voor medewerkers in de zorgsector, opgericht door dertien organisaties met ervaring in hulpverlening, communicatie en fondsenwerving. Met deze nationale actie willen ze de zorgsector helpen door medewerkers extra ondersteuning te bieden tijdens en na de crisis (psychologische begeleiding, burn-outpreventie, Ö.). Cheer for champions wil iedereen op de werkvloer mentaal en emotioneel versterken. Je kan tot 30 september 2020 op 2 manieren steunen: schenk hulp aan een held of steun een zorgorganisatie. Meer informatie om ons ziekenhuis te steunen via Cheer for Champions? Klik hier.

  • Hart onder de riem

Dat kan door ons een kaartje (e-cards: Klik hier.) of mooie tekening te sturen. Richt je post aan Sint-Trudo Ziekenhuis - Communicatie Diestersteenweg 100 3800 Sint-Truiden en wij hangen ze op. En misschien kan je ook de postbode bedanken met een leuke boodschap op de omslag.

Heb je een restaurant, bakkerij, Ö en wil je ons wat lekkers brengen? Kan je dit per persoon aanbieden in wegwerpmateriaal? Dan ontvangen wij dit graag na voorafgaande afspraak met ons, zodat we kunnen zorgen voor een goede verdeling binnen het ziekenhuis, want verspilling is enorme zonde! Er gelden strikte regels in het ziekenhuis i.v.m. voedselveiligheid. Daarom kunnen wij, jammer genoeg, geen zelfgebakken wafels, zelfgemaakte soep, Ö aanvaarden als dit niet van een (afhaal)restaurant/hotelschool/Ö afkomstig is. Ook voor deze leuke acties slechts ťťn adres: steun@stzh.be.

  • Werken in Sint-Trudo

Wil je als vrijwilliger komen helpen of wil je terug aan de slag als zorgverlener? Mail ons meteen op joris.brugmans@stzh.be.
Je zet je in als vrijwilliger voor het ziekenhuis van bij je thuis, bvb. door het maken van mondmaskers? Registreer je dan via Vlaanderen Helpt, dan ben je verzekerd voor deze opdracht die je voor het ziekenhuis doet. Klik hier om je te registreren.

 

Nogmaals uiten wij onze oprechte dankbaarheid namens het volledige STZH-team.