Richtlijnen ziekenhuisbezoek
Wegens de Corona pandemie, is een aangepaste bezoekregeling van kracht. Op deze pagina lees je alle info over het bezoek aan een opgenomen patiŽnt.

Kom je op consultatie of onderzoek (bvb. medische beeldvorming) of ben je een externe (bvb. leverancier, vertegenwoordiger) dan gelden verschillende richtlijnen, hiervoor kan je links een keuze maken.  


AANGEPASTE BEZOEKREGELING

Onze bezoekregeling wordt aangepast rekening houdende met de geldende overheidsrichtlijnen ťn de actuele situatie. 

Er is tijdelijk een VOLLEDIG BEZOEKVERBOD (vanaf 25/03/2021) van kracht, met enkele uitzonderingen (zie hieronder).

Ook bij deze uitzonderingen geldt:

 • Het dragen van een mondmasker over neus ťn mond, door zowel de bezoeker als de patiŽnt, is gedurende het volledige bezoek VERPLICHT!
 • Fysiek contact, noch samen eten, drinken, Ö is niet toegestaan. Deze regel geldt ook voor het knuffelcontact van de patiŽnt.
  Indien deze richtlijnen niet gevolgd worden, heeft de verpleging het recht om de bezoeker de toegang tot de afdeling te verbieden.

Dit alles, is een tijdelijke maatregel en wordt steeds geŽvalueerd.  

We rekenen op jouw begrip en medewerking.

 

Er zijn specifieke regelingen en uitzonderingen voor volgende afdelingen: 

 • Dagziekenhuis
  Een begeleider mag enkel de patiŽnt brengen en halen tot aan/vanaf de ingang van het ziekenhuis. Uitzonderingen zijn enkel mogelijk, indien de patiŽnt hulpbehoevend of wilsonbekwaam is. Dan moet de ene begeleider, die hiervoor toestemming krijgt via de arts, ook vooraf (net als de patiŽnt), gescreend worden op COVID.
  Kinderen die voor een kleine ingreep een dagje in het ziekenhuis blijven, mogen vergezeld worden door ťťn ouder of voogd, ook deze begeleider moet gescreend worden op COVID.
 • Materniteit
  De partner (of ťťn andere aangeduide persoon) mag bij de bevalling aanwezig zijn en is gedurende het hele verblijf toegelaten (ook om in te slapen). Broertjes en/of zusjes mogen ťťnmalig op bezoek komen. Ander bezoek is niet mogelijk.
 • Pediatrie 
  Een ouder (of voogd) slaapt in (bij een opgenomen kind jonger dan 18 jaar) en blijft bij het patiŽntje tot ontslag uit het ziekenhuis. Van deze ouder wordt ook een COVID-test afgenomen. De andere ouder/voogd kan op bezoek komen.   

Kom je naar het ziekenhuis, neem dan de volgende richtlijnen door voor een vlot bezoek.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust: 011 69 91 11. Blijf niet met medische vragen of problemen zitten, wij helpen je graag verder met veilige zorg! Alle medewerkers dragen uit voorzorg extra beschermende materialen, zoals mondmaskers.