BEZOEKERSREGELING

Onze bezoekersregeling is aangepast omwille van nieuwe overheidsrichtlijnen rond coronavirus (Covid-19) en dit om onze patiŽnten de beste zorg te kunnen geven in een veilige omgeving.

Wat betekent de aangepaste bezoekersregeling?
Vanaf vrijdag 26 juni is er voor de verpleegafdelingen een aanpassing in de bezoekersregeling. De vaste bezoeker mag de niet-corona-patiŽnt vanaf dan dagelijks bezoeken gedurende ťťn uur. Hij/zij kiest ťťn moment: tussen 15.00 en 19.00 uur.

Wie mag een patiŽnt bezoeken?
Per dag is ťťn bezoeker toegelaten.
We vragen dat dit steeds dezelfde persoon is. Aan de patiŽnt wordt bij opname op een afdeling gevraagd wie dit zal worden en dit wordt opgevolgd door de medewerkers aan het onthaal.
Een bezoeker is 18 jaar of ouder.
De bezoeker mag geen symptomen van COVID-19 hebben gehad tot 14 dagen voorafgaand aan het bezoek of op het moment van het bezoek.

Welke patiŽnten mag je jammer genoeg niet bezoeken?
Bezoek is niet toegelaten voor:
- patiŽnten die in isolatie verblijven;
- patiŽnten die naar het dagziekenhuis komen;
- patiŽnten die symptomen van COVID-19 hebben gehad, tot 14 dagen voorafgaand aan het bezoek.

Er zijn uitzonderingen voor volgende afdelingen:

 • Materniteit
  De partner (of ťťn andere aangeduide persoon) is gedurende de hele dag toegelaten. Deze persoon mag tussentijds het ziekenhuis verlaten. Broertjes en/of zusjes mogen ťťnmalig op bezoek komen. Ander bezoek is nog niet mogelijk.
 • Pediatrie
  Beide ouders (of voogden) mogen de hele dag langskomen (bij een opgenomen kind jonger dan 18 jaar) maar wij vragen met aandrang dat dit niet tegelijkertijd is.
 • Op de dienst intensieve zorgen zijn de bezoekuren van 13.00 tot 13.30 uur en van 18.00 tot 18.30 uur. Een bezoekmoment op deze afdeling wordt altijd afgesproken met de dienst.
 • Op de stroke-unit zijn de bezoekuren van 15.00 tot 16.00 uur of van 18.00 tot 19.00 uur.
 • Palliatieve zorgen
  Voor onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn, zijn er bijkomende uitzonderingen in overleg met de behandelende arts en/of afdeling.
 • Palliatieve coronapatiŽnt
  In navolging van nieuwe overheidsrichtlijnen is bezoek aan een palliatieve coronapatiŽnt toegelaten mits strikte opvolging van de richtlijnen gegeven door onze medewerkers. Het ziekenhuis probeert op deze manier zo goed als mogelijk bij te dragen aan een menselijke afscheid en hoopt zo bij te dragen aan een draagbaar rouw- en verwerkingsproces voor de nabestaanden. Het blijven moeilijke tijden, voel je de nood, vraag onze medewerkers om hulp in het verwerkingsproces.
 • Ingrepen met dagopname
  Is de patiŽnt langere tijd (bvb. dagopname) aanwezig in het ziekenhuis, mag de begeleider enkel de patiŽnt brengen en komen ophalen. Uitzonderingen zijn mogelijk, bvb. indien de psychische toestand van de patiŽnt vereist dat de begeleider aanwezig is, ÖKinderen die voor een kleine ingreep een dagje in het ziekenhuis blijven, mogen vergezeld worden door ťťn ouder of voogd. 

Kom je naar het ziekenhuis, neem dan de volgende richtlijnen door voor een vlot bezoek.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust op het nummer 011 69 91 11. Wij proberen je zo goed en zo snel als mogelijk verder te helpen.

Je kan nog steeds bij ons terecht voor medische hulp! Alle medewerkers dragen uit voorzorg extra beschermende materialen, zoals mondmaskers.