Samen voor een veilig ziekenhuisbezoek 

Zolang het coronavirus in onze samenleving sluimert, houden we er rekening mee dat er COVID-19-patiŽnten zullen zijn. Om in deze tijden ook garant te staan voor kwalitatieve en veilige zorg passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Allemaal samen, van patiŽnt en bezoeker over zorgverstrekker en medewerker tot arts, slagen we hierin als ieder zijn verantwoordelijkheid opneemt!
Voor bijkomende informatie rond COVID-19, kun je steeds terecht op onze pagina: www.sint-trudo.be/nl/Corona.

Beschermingsbeleid

 • Voor het ziekenhuisbezoek

Heb je de voorbije dagen last gehad van ťťn van volgende symptomen?
ē Hoest
ē Kortademig
ē Pijn op de borst
ē Acuut geur/smaakverlies

OF

Heb je de voorbije dagen minstens twee van volgende symptomen gehad?
Koorts
Spierpijn
Vermoeidheid
Verstopte of lopende neus
Keelpijn
Hoofdpijn
Vermagering
Waterige diarree zonder duidelijke oorzaak
Acute verwardheid
Plotse val zonder duidelijke oorzaak

OF

Had je de voorbije dagen verergering van chronische respiratoire symptomen (COPD, astma, chronische hoestÖ)?

Contacteer dan eerst je behandelend arts voor je naar het ziekenhuis komt.

 • Tijdens het ziekenhuisbezoek

De patiŽnt wordt van bij het betreden van het ziekenhuis begeleid via het vijfstappenplan om ervoor te zorgen dat er geen onbeschermd contact mogelijk is. Er geldt een wachtzaal-arm beleid. De raadpleging wordt zo georganiseerd dat er beperkte wachttijden zijn en er zo weinig mogelijk patiŽnten in de wachtzalen zitten.

Het vijfstappenplan

 1. Kom maximum 15 minuten op voorhand naar de witte tent aan de hoofdingang. Hou er rekening mee, als je te vroeg komt, dat je buiten moet wachten. Je kleedt je dus best naar de weersomstandigheden.
 2. Kom bij voorkeur alleen.
  …ťn begeleider kan als dit noodzakelijk is voor de patiŽnt (andersvalide, wilsonbekwaam, Ö). We vragen wel dat deze persoon enkel aanwezig is indien en zolang dit nodig is. De begeleider mag enkel indien dit nodig is mee naar de dienst.
  Zwangere patiŽnten mogen vanaf 22 juni weer vergezeld worden van de partner voor consultaties omtrent de zwangerschap.
  Kinderen worden vergezeld van ťťn ouder.
  Is de patiŽnt langere tijd (bvb. dagopname) aanwezig in het ziekenhuis, mag de begeleider enkel de patiŽnt brengen en komen ophalen. Uitzonderingen zijn mogelijk, bvb. indien de psychische toestand van de patiŽnt vereist dat de begeleider aanwezig is, Ö Ook bij dagopname van kinderen is slechts ťťn ouder toegelaten om het kind te vergezellen in de dagzaal.  
  Voel je je onzeker omdat je alleen bent? Dat is niet nodig. We helpen je met plezier.
 3. Handontsmetting aan de ingang. Draag geen handschoenen. Indien je geen mondmasker draagt, krijg je een aan de ingang van onze medewerker.
 4. Schrijf je in, in functie van je onderzoek, ingreep of raadpleging, via de inschrijvingskiosk. Meld je bij onze medewerker in de inkomhal met je ticket als je niet zeker bent over je route. Ontsmet je handen opnieuw. Zij zetten je verder op weg.
 5. Hou voldoende afstand = 1,5 meter en draag je mondmasker over mond en neus tijdens het hele ziekenhuisbezoek. Respecteer de verbodsborden en aangeduide wandelrichtingen.