Andere organisaties

Naast het zorgaanbod in het ziekenhuis kan je ook terecht bij onderstaande organisaties voor aanvullende informatie over kanker.

 • http://www.reliablecancertherapies.com/nl
  Op deze website kan je informatie vinden over de medische behandelingen en patiŽntengidsen per kankertype.

 • http://www.kankerinlimburg.be/
  Deze website geeft je een praktisch en objectief overzicht van de vele zorgmogelijkheden, hulpmiddelen, infobrochures, praatgroepen, therapeutische mogelijkheden en andere initiatieven in Limburg. Je vindt alle informatie per thema met verwijzingen naar nuttige websites.

 • http://www.tegenkanker.be/
  Als Vlaamse koepelorganisatie komt de Vlaamse Liga tegen Kanker op voor de belangen van de kankerpatiŽnt. Ze doet dit door psychologische en sociale opvang te bieden aan patiŽnten en hun familie. Bovendien organiseert deze instantie informatiecampagnes om deze ziekte te voorkomen en geeft ze steun aan wetenschappelijk onderzoek. De VLK is bij het grote publiek bekend door de organisatie van grote sensibiliserings- en geldinzamelingsacties onder de naam ĒKom op tegen KankerĒ. Op hun website vind je gedetailleerde medische informatie. Er wordt bovendien veel aandacht besteedt aan het proces dat de patiŽnt zelf doormaakt.

 • Sociale voorzieningen voor kankerpatiŽnten
  Hoeveel wordt er terugbetaald voor een borstreconstructie? Hoe zit het met de vergoeding van reiskosten voor mensen die naar chemo- of radiotherapie moeten? Wat is palliatief verlof en hoe vraag je dat aan? Komt mijn patiŽnt in aanmerking voor een vergoeding van het Asbestfonds? Is er een zelfhulpgroep voor mensen met prostaatkanker? Op deze en andere vragen vind je een antwoord in ďSociale voorzieningen voor kankerpatiŽnten. Gids voor hulpverlenersĒ. De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) bundelt de voornaamste en recentste gegevens over instellingen, verenigingen, financiŽle tussenkomsten en andere voorzieningen voor kankerpatiŽnten in BelgiŽ.

 • http://www.kanker.be/
  De Stichting tegen Kanker zet zich ten volle in voor steun aan het wetenschappelijk onderzoek, de sociale dienstverlening en de gezondheidsvoorlichting. Op deze website wordt heel wat interessant nieuws gepubliceerd dat direct of indirect te maken heeft met de problematiek. Daarnaast kan je gratis brochures downloaden over een aantal onderwerpen (specifieke informatie over de verschillende vormen van kanker, leven als ex-kankerpatiŽnt, tips om de zieke beter te begrijpen, ...).