Medisch

Vlaams Ziekenhuisnetwerk K.U. Leuven
Vlaams Ziekenhuisnetwerk K.U. Leuven
Het Vlaams Ziekenhuisnetwerk K.U.Leuven is een samenwerkingsverband van negentien Vlaamse ziekenhuizen, met als doel het optimaliseren van kwaliteit en efficiŽntie op het vlak van patiŽntenzorg, opleiding, research en management.
Vlaamse federatie van gehandicapten
Vlaamse federatie van gehandicapten
Welkom op de site van de Vlaamse Federatie van Gehandicapten een door de overheid erkende en gesubsidieerde socio-culturele vereniging die zich specifiek richt naar personen met een handicap, langdurig zieken, invaliden, familie en vrienden ongeacht de aard van de handicap en hun leeftijd.
Hospitals
Hospitals
Voor een verzameling van links en adressen van de Belgische ziekenhuiswereld ben u hier op het juiste webadres.
Zorgnet vlaanderen
Zorgnet vlaanderen 
Zorgnet Vlaanderen is een werkgeversorganisatie die initiatieven verenigt uit de social profit: algemene ziekenhuizen, voorzieningen uit de geestelijke gezondheidszorg en uit de ouderenzorg.
Caritas
Caritas
Op deze website vindt u alles over Caritas Catholica Vlaanderen, alsook publicaties, links en evenementen.
Kind en gezin
Kind en gezin
Op deze site van de Vlaamse openbare instelling Kind & Gezin vind je een overzicht van praktische tips en adressen mbt. het welzijn van je kind.
Kanker
Kanker
De Vlaamse Liga tegen Kanker komt op voor de rechten van de kankerpatiŽnt. Zij zijn de organisatie van de Kom op tegen Kaker campagne. Meer info. vindt u op hun website.
trefpunt.jpg Zelfhulp
Trefpunt Zelfhulp vzw is het informatie- en ondersteuningscentrum voor zelfhulpgroepen in Vlaanderen. De website van Trefpunt Zelfhulp vzw biedt een actueel overzicht van de patiŽntenverenigingen en zelfhulpgroepen in Vlaanderen.
VlaamsIndicatoren.JPG

Zorgkwaliteit
De ziekenhuizen in Vlaanderen meten de kwaliteit van hun zorg. Sommige metingen doen ze vrijwillig, andere zijn verplicht. Deze website biedt patiŽnten en professionele zorgverleners de mogelijkheid om de gemeten resultaten per
ziekenhuis te raadplegen en te vergelijken. De metingen gebeuren in samenwerking met onder meer de Vlaamse overheid, de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen, het Vlaams PatiŽntenplatform en de koepel Zorgnet-
ICURO.