In het inwendig dagziekenhuis kan je een onderzoek of behandeling ondergaan op ambulante wijze, dat betekent dat je de dag van de behandeling naar het ziekenhuis komt en nog diezelfde dag terug naar huis kan.
Het grootste deel van de patiënten komt voor een chemobehandeling of een oncologische behandeling, maar je kan in het inwendig dagziekenhuis ook terecht voor gastro-enterologische (gastroscopies onder narcose …), cardiologische en dermatologische onderzoeken. Ook puncties, leverbiopsies, pijnbehandelingen, plaatsingen van een poortkatheter, infuustherapieën en bloedtransfusies vinden in het inwendig dagziekenhuis plaats.
Het inwendig dagziekenhuis bevindt zich op de 3de verdieping van blok E. Van in de centrale inkomhal volg je de bruine kleur.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Indien je ’s morgens ziek bent of koorts hebt, verwittig dan zo snel mogelijk het inwendig dagziekenhuis op het nummer 011 69 97 80, dit om je behandeling te annuleren en/of te verplaatsen.
Je meldt je op het afgesproken tijdstip aan bij de dienst inschrijvingen (in de inkomhal). Hier ontvang je een opnameblad en naamklevertjes. Vervolgens ga je eerst naar het laboratorium (blok D, 1ste verdieping) om bloed te laten nemen. Daarna ga je naar het inwendig dagziekenhuis (blok E, 3de verdieping, ingang via de dubbele deur).
Je kan terug naar huis wanneer de dokter in samenspraak met de verpleegkundigen hiervoor zijn akkoord verleent. Je krijgt een brief mee met een nieuwe afspraak en informatie over je eventuele nabehandeling (+ de nodige medicatie of de voorschriften hiervoor).
Vaak is het af te raden dat je zelf met de wagen rijdt. Bespreek met de arts welke wijze van vervoer voor jou het meest geschikt is. Bij chemotherapie is er een tegemoetkoming van het ziekenfonds in de reiskosten voorzien. De verpleegkundige of de arts zal je dan bij elke behandeling een vervoersattest bezorgen. Na de behandelingen breng je dit attest binnen bij je ziekenfonds.
Het inwendig dagziekenhuis werkt nauw samen met de sociale dienst en de psychologen. Vraag hierover meer info aan de verpleegkundigen.
Indien er thuis problemen zouden zijn, of als je om één of andere reden ongerust bent, kan je contact opnemen met het inwendig dagziekenhuis of je huisarts. Je huisarts werkt nauw samen met je behandelend arts in het ziekenhuis.
Je kan terecht op het inwendig dagziekenhuis op weekdagen van 08.00 uur tot 18.00 uur, op het telefoonnummer 011 69 97 80.
Vanaf 18.00 uur kan je de afdeling oncologie contacteren op het telefoonnummer 011 69 97 30
Voor patiënten die verblijven op de afdeling oncologie of die een chemobehandeling krijgen in het dagziekenhuis werd in samenwerking met Huis Erika Thijs vzw een speciale verwenkamer ingericht. De patiënten kunnen er terecht voor een zachte gelaatsverzorging/relaxerende massage door een schoonheidsconsulente van Huis Erika Thijs. De behandeling is volledig gratis voor de patiënt. Voor meer info over de data en om in te schrijven voor een sessie in de verwenkamer kan je terecht bij Caroline Knapen (011 69 96 98).
Volgende data (behandeling om 10.00, 11.00 en 12.00 uur):
Jaarlijks worden in samenwerking met Kom op tegen Kanker een aantal infosessies georganiseerd voor mensen met kanker (tijdens de behandelings- of verwerkingsfase). Niet alleen de patiënt, maar ook de partner, familie of vrienden kunnen gebruikmaken van dit aanbod. Bij deze activiteiten staan informatie en lotgenotencontact centraal.
Op de agenda:
Filmpje 'Look Good Feel Better'.
Deze sessies zijn gratis. Gelieve wel vooraf in te schrijven bij Caroline (zie hieronder).
Meer info over deze infosessies kan je krijgen bij: