Aankomst/kamerkeuze

Als patiŽnt kan je een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van je (dag)ziekenhuisopname. Deze keuzes maak je aan de hand van de opnameverklaring (opnameverklaring/opnameverklaring dagziekenhuis. In het toelichtingsdocument (toelichtingsdocument/toelichtingsdocument dagziekenhuis) vind je meer informatie over de factoren die de kostprijs bepalen:

  • de manier waarop je verzekerd bent;
  • het type kamer waarvoor je kiest;
  • de duur van de opname;
  • de kosten voor de apotheek;
  • de honoraria die de artsen en paramedici aanrekenen;
  • de kosten van eventuele bijkomende producten en diensten.

Voor je verblijf in het ziekenhuis kan je kiezen tussen een 1-persoonskamer, een 2-persoonskamer of een gemeenschappelijke kamer (4 bedden). In de nieuwe vleugels zijn enkel 1- en 2-persoonskamers beschikbaar.

Uiteraard heeft de kamerkeuze geen enkele invloed op de kwaliteit van je behandeling of verzorging, maar wel op de prijs van de kamer en de erelonen van de artsen.

Voor een 1- persoonskamer betaal je per dag een kamersupplement. De kamersupplementen variŽren van Ä 50 tot Ä 65, afhankelijk van de afdeling waar je opgenomen wordt. Het juiste bedrag verneem je bij je inschrijving.

kamerkeuze

Indien je kiest voor een 1-persoonskamer, kunnen de behandelend artsen ereloonsupplementen (maximaal 150% van het officiŽle tarief) aanrekenen. Dit supplement verschilt naargelang de behandeling of ingreep en naargelang de arts is toegetreden tot de conventie van artsen of niet. Je kan hierover meer informatie vragen aan je behandelend arts. Een lijst van volledig, gedeeltelijk en niet-geconventioneerde artsen is beschikbaar bij de opnamedienst en het onthaal.

Het ziekenhuis probeert zoveel mogelijk rekening te houden met je kamerkeuze. Door de drukke bezetting is dit echter niet altijd mogelijk. Je kan de dag vůůr je opname bij de dienst vooropname informeren op welke kamer je zal opgenomen worden. De dienst vooropname is bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur op het nummer 011 69 91 15.

Indien je toestand het vereist, kan er op een 1-persoonkamer dag en nacht een familielid bij jou blijven. Mits betaling kan deze persoon ís morgens het ontbijt op de kamer gebruiken. Voor alle andere maaltijden kan je familielid terecht in de cafetaria.

Op de kinderafdeling kan je als ouder dag en nacht in de kamer van je kind verblijven (rooming-in). Je hebt keuze uit drie formules en betaalt hiervoor een forfaitair bedrag per dag. (opnameverklaring).