Dienstverlening


sublinken_arrow.gif  Cafetaria sublinken_arrow.gif  Shop
sublinken_arrow.gif  Waterfonteintjes en drankautomaten sublinken_arrow.gif  Koelkast
sublinken_arrow.gif  Lectuur sublinken_arrow.gif  Internet
sublinken_arrow.gif  Radio en Televisie sublinken_arrow.gif  Telefoon
sublinken_arrow.gif  Briefwisseling sublinken_arrow.gif  Pedicure/Kapper
sublinken_arrow.gif  Rolstoelen en bagagewagentjes sublinken_arrow.gif  Rookkamer

Cafetaria

Op het gelijkvloers (achteraan in de centrale inkomhal) is een cafetaria waar je rustig iets kunt eten of drinken. De cafetaria is op weekdagen open van 9.00 tot 19.30 uur en in het weekend en op feestdagen van 11.30 tot 19.30 uur. Warme maaltijden zijn mogelijk van 11.30 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur. In de cafetaria kan je terecht voor broodjes, warme en koude gerechten, snacks, pannenkoeken, gebak, ijsjes en warme en koude dranken Ö Je vindt er ook kranten en tijdschriften, wenskaarten, plantjes en snoep.

terug

shop

Shop

De shop is op weekdagen open van 9.00 tot 19.30 uur en in het weekend en op feestdagen van 11.30 tot 19.30 uur. Je hebt vrije toegang tot de shop via de cafetaria die ernaast  ligt. In de shop vind je kleine cadeautjes: knuffels, speelgoed, ballonnen, pralines, wenskaarten Ö

terug

Waterfonteintjes en drankautomaten

Op elke afdeling zijn er waterfonteintjes. Per verdieping zijn er ook drankautomaten voorzien. Deze bevinden zich ter hoogte van de lifthal.

terug

Koelkast

De 1-persoonskamers zijn uitgerust met een koelkast. Omwille van voedselveiligheid mag je hierin enkel dranken bewaren.

terug

Lectuur

tijdschriften

Kranten en tijdschriften kan je kopen in de cafetaria. Je kan ook boeken lenen uit de ziekenhuisbibliotheek. Deze wordt verzorgd door vrijwilligers van het Rode Kruis. Zij zullen je geregeld opzoeken op je kamer om je lectuur aan te bieden. Deze uitleendienst is gratis. Bij ontslag geef je de ontleende boeken aan een verpleegkundige op je afdeling.

terug

Internet

Je kan in het ziekenhuis zonder extra kosten gebruikmaken van draadloos internet. Je gebruikersnaam en paswoord voor deze internettoegang kan je verkrijgen aan de onthaalbalie. Als gebruiker van deze internettoegang verklaar je de internetgebruikerscode na te leven. Deze code kan je hier raadplegen. Een afgedrukte versie is beschikbaar aan de onthaalbalie.
Op de kinderafdeling zijn een beperkt aantal laptops ter beschikking van de patiŽntjes en hun ouders.

terug

Radio en televisie

Elke kamer beschikt over een radio en een tv.
De radio heeft minstens 4 kanalen en is bedienbaar via de handset waarin ook het oproepsysteem van de verpleegkundigen Ė de zogenaamde bel Ė verwerkt is.
Via kanaal 90 van je tv-toestel kan je de vieringen volgen die in de kapel van het ziekenhuis worden gehouden.

terug

Telefoon

Elke patiŽnt beschikt over een telefoontoestel. Om te kunnen telefoneren, heb je een pincode nodig. Deze kan je - indien gewenst - vragen bij je inschrijving of nadien aan het onthaal. 

Hoe telefoneer je vanuit je kamer?
Met het telefoontoestel in je kamer kan je directe verbindingen naar buiten vormen. Toets je persoonlijke pincode in, onmiddellijk gevolgd door het zonenummer en het telefoonnummer.

  • Hoe ontvang je oproepen op je kamer?
    Bij inschrijving ontvang je het telefoonnummer waarop familieleden of vrienden je kunnen bellen. Dit nummer is eveneens vermeld op je telefoontoestel of op de bedplank in je kamer. Voor het gebruik van de telefoon betaal je een vaste vergoeding per dag. De gesprekken worden aangerekend per tijdseenheid. Het aangerekende bedrag vind je later terug op je ziekenhuisrekening.

Je mag in ons ziekenhuis ook je gsm gebruiken. Beperk echter het gebruik ervan, zeker op een 2-persoonskamer, om de rust van de andere patiŽnten niet te verstoren. Wij verzoeken je je gsm uit te schakelen op de volgende afdelingen:

  • intensieve zorgen
  • spoed
  • dialysecentrum
  • wachtruimte voor ouders aan het operatiekwartier

terug

Briefwisseling

Wij bezorgen je persoonlijk de brieven, pakjes en bloemen die voor jou aan het onthaal worden afgegeven.

 

Pedicure/kapper

Je kan een voet- of haarverzorging aanvragen via de verpleegkundige op uw afdeling. Je betaalt deze verzorging rechtstreeks aan de pedicure of kapster.

terug

Rolstoelen en bagagewagentjes

In de inkomhal zijn rolstoelen en bagagewagentjes ter beschikking van patiŽnten of bezoekers. Voor meer informatie kan je terecht bij de onthaalmedewerkers.

terug

Roken

In het belang van onze patiŽnten geldt er een absoluut rookverbod in heel het ziekenhuis en op het ziekenhuisdomein.

Roken is enkel toegestaan in de overdekte rokerscabine (buiten naast de hoofdingang). Ook het gebruik van elektronische sigaretten is verboden.

Het rookverbod geldt voor iedereen die het ziekenhuisterrein betreedt: medewerkers, artsen, patiŽnten, bezoekers, leveranciers Ö

Nicotinevervangmiddelen (pleisters, zuigtabletten, kauwgom, mondspray) kunnen je tijdens je hospitalisatie helpen om niet te roken. Bespreek dit met je arts.

terug