Welkom

Het Sint-Trudo Ziekenhuis is een modern, volledig vernieuwd en financieel gezond ziekenhuis met 310 erkende bedden, ruim 800 medewerkers en een 120-tal artsen.

Sinds de sluiting van campus Sint-Anna (Stenaertberg) eind januari 2013 zijn alle afdelingen en diensten samengebracht op de Diestersteenweg 100 en is, na de fusie van de Sint-Annakliniek en het Sint-Jozefziekenhuis in 1991, ook de architecturale eenmaking van beide ziekenhuizen een feit.

Als autonoom ziekenhuis is Sint-Trudo stevig verankerd in de regio en biedt het kwaliteitsvolle zorg via een multidisciplinaire en patiŽntgerichte benadering. Kwaliteit, patiŽntveiligheid, professionalisme en een vriendelijke en respectvolle omgang met de patiŽnten staan hierbij centraal. In 2018 wil het Sint-Trudo Ziekenhuis bovendien een JCI-accreditering halen, het middel bij uitstek om de zorg voor onze patiŽnten continu naar een hoger niveau te tillen en onze zorgkwaliteit ook meetbaar ťn zichtbaar te maken.

Met een ruim zorgaanbod en een persoonlijke, klantvriendelijke en christelijke benadering speelt het Sint-Trudo Ziekenhuis in op de noden van patiŽnten uit de regio Zuidwest Limburg en zuidelijk Vlaams-Brabant. Naast de klassieke basisdiensten binnen de geneeskunde, heelkunde, moeder-kindzorg en ouderenzorg, omvat het medisch aanbod van het Sint-Trudo Ziekenhuis ook meer gespecialiseerde diensten zoals nierdialyse, modern revalidatiecentrum, inwendig en geriatrisch dagziekenhuis, heelkundig dagcentrum voor ambulante chirurgische ingrepen, afdeling functiemetingen waar ambulante onderzoeken en behandelingen worden gecentraliseerd, intensieve zorgen, radiologie, klinisch laboratorium, pijnkliniek, eenheid voor beroertezorg, slaaplabo, borstcentrum, spoedgevallen met MUG en 100 ziekenwagendienst.

Gemiddeld zijn er 12.750 opnames, 15.250 dagziekenhuispatiŽnten, 20.000 aanmeldingen op de spoedgevallendienst, 10.500 ingrepen in het operatiekwartier, 645 bevallingen en ruim 160.000 raadplegingen.