Veelgestelde vragen

Wat is STIPA?

STIPA staat voor Sint-Trudo Internet Platform voor de Artsen.
STIPA is een site voor zorgverleners (in deze fase huisartsen) waar allerhande informatie met betrekking tot het Sint-Trudo Ziekenhuis aangeboden wordt. Dit gebeurt binnen een beveiligde zone, enkel toegankelijk voor huisartsen die beschikken over een unieke beveiligingscode.

Hoe krijg ik toegang tot STIPA?

Alle huisartsen uit de regio kunnen toegang krijgen tot STIPA door middel van een unieke beveiligingscode. Met deze beveiligingscode kan je je registreren.  Na de registratie wordt je code door de webmaster van het ziekenhuis geactiveerd. Vanaf dan krijg je onbeperkt toegang tot STIPA, dit steeds binnen een beveiligde zone.
Je kan surfen naar STIPA via onze website http://www.sint-trudo.be/, en klikken op de knop zorgverleners.

Waar vraag ik mijn unieke beveiligingscode aan?

Als je geen beveiligingscode ontvangen hebt, kun je deze aanvragen via info@stipa.be.
De code wordt je dan zo snel mogelijk bezorgd.

Hoe kan ik mijn paswoord wijzigen?

Je kan je paswoord van STIPA steeds wijzigen.
Als je op STIPA aangemeld bent, klik dan links in de opstartpagina op 'Toon gebruikersprofiel'. In het volgende scherm klik je op 'Toon profiel'. Nu kan je onderaan het scherm je paswoord veranderen.
Indien nodig kan je daar ook andere instellingen aanpassen. Om af te sluiten, klik je op 'Bewaar'.
Het volgende scherm geeft aan of de verandering succesvol is uitgevoerd.
Gebruik je nieuw paswoord bij je volgende aanmelding op STIPA.


Wat moet ik doen als ik mijn paswoord vergeten ben?

Indien je je paswoord vergeten bent, klik dan in de opstartpagina van STIPA op 'Paswoord vergeten?'. In het volgende venster vul je onderaan je e-mailadres in, vervolgens klik je op 'Verstuur'. Je ontvangt een e-mail van STIPA, met daarin een link.
Per kerende e-mail ontvang je een nieuw paswoord.
Hiermee krijg je opnieuw toegang tot STIPA. Om je paswoord te personaliseren, zie de rubriek 'Hoe kan ik mijn paswoord wijzigen?'.

Welke software heb ik nodig om STIPA te gebruiken?

Om op STIPA te kunnen surfen, heb je een browser nodig, bijvoorbeeld Netscape of Explorer.
Om bepaalde documenten te kunnen raadplegen, is Acrobat Reader vereist. Deze software kan je gratis downloaden op STIPA.
Als je bepaalde bewegende beelden wil bekijken, moet je gebruikmaken van Windows Media Player. De link naar Windows Media Player kan je vinden in de links-module op STIPA.

Is de toegang tot STIPA beveiligd?

Ja, rond STIPA werd er een dubbele beveiliging opgezet.
Enerzijds krijgen nieuwe gebruikers pas toegang tot STIPA na een manuele verificatie door de webmaster.
Daarnaast wordt elke communicatie tussen je pc en onze server gecodeerd aan de hand van het standaard ‘Secure Socket Layer (SSL)’ protocol. Deze codering van informatie garandeert dat de verzonden informatie niet door andere internetgebruikers onderschept kan worden.

Wat betekent de afkorting pm in STIPA?

Onder de rubriek ledenlijst vind je achter de namen van de geregistreerde gebruikers o.a. een knop met de benaming pm. Pm staat voor 'private messenger' of 'persoonlijk bericht'. Elk bericht dat je verstuurt na het klikken op deze knop blijft binnen STIPA en komt terecht in je mailbox op STIPA, dit in tegenstelling tot berichten die je verstuurt via de gewone e-mailknop.

Kan ik medische informatie publiceren op STIPA?

Je kan op STIPA medische informatie zoals een artikel, een foto, een voordracht … laten publiceren. 
Je stuurt ons via e-mail je gegevens als bijlage door, met als onderwerp: "'Publicatie'.
Je bijdrage wordt omgezet in de lay-out van STIPA, met de vermelding van de auteur en/of de bron, de versie en de publicatiedatum. Voor de inhoudelijke verantwoordelijkheid van de gegevens verwijzen we naar 'disclaimer'.
Je ontvangt van ons een e-mail met de melding van de publicatiedatum. Hierin vragen wij jou per kerende e-mail te bevestigen dat je akkoord bent met de inhoud van de publicatie.
Aanvragen voor het opnemen van een publicatie richt je tot info@stipa.be.