Je opname

Geplande opname

De arts legt in samenspraak met jou een datum en tijdstip voor uw opname vast. De arts geeft je een opnamedossier mee met belangrijke gegevens voor je opname en voor de reservering van een kamer.

Met dit dossier meld je je zo snel mogelijk aan bij de dienst vooropname (blok D, 1ste verd.). Je maakt hiervoor best een afspraak op het nummer 011 69 98 30. Zo word je vlot geholpen.

Op de dienst vooropname krijg je meer gerichte informatie rond je opname en kan je ook vooraf je kamerkeuze doorgeven. De medewerker van de dienst vooropname zal samen met jou de administratieve formaliteiten vervullen. Hij/zij zal je op de hoogte brengen van de kosten verbonden aan je kamerkeuze. Om de dienstverlening vlot te laten verlopen, werkt de vooropname maximaal op afspraak. Occasioneel kan hiervan afgeweken worden. Je moet dan wel rekening te houden met mogelijks langere wachttijden. Om een afspraak vast te leggen, kan je bellen op het nummer 011 69 98 30. De vooropname bevindt zich in blok D op de 1ste verdieping.

Indien je geopereerd moet worden, maakt de medewerker van de dienst vooropname voor jou ook een afspraak voor een preoperatieve raadpleging anesthesie bij een van de anesthesisten. Deze raadplegingen vinden iedere werkdag plaats van 15.00 tot 18.00 uur op het gelijkvloers van blok E (lokaal preoperatieve consultatie anesthesie).

inschrijvingen_2.jpg

 

De dag van opname meld je je op het afgesproken uur aan bij dienst opname en inschrijvingen. Nadat je bent ingeschreven, word je naar de verpleegafdeling gebracht.

De dienst opname & inschrijvingen is te bereiken op het nummer 011 69 91 01.

De vooropname kan je contacteren op 011 69 91 15 (inlichtingen) en 011 69 98 30 (afspraak).

 

Opname via de spoedgevallendienst

Voor dringende verzorging kan je dag en nacht terecht op de spoedgevallendienst. De toegang tot spoedgevallen is duidelijk aangegeven bij aankomst in het ziekenhuis. Wanneer je na 23.00 uur wordt opgenomen, blijf je meestal tot ís morgens in het nachthospitaal op de spoedgevallendienst. De volgende ochtend brengt een verpleegkundige je naar de afdeling waar je verdere verzorging krijgt. Hou er rekening mee dat je meer remgeld betaalt als je je op de dienst spoedgevallen aanmeldt zonder verwijsbrief van je huisarts of zonder tussenkomst van de dienst 100.

 

Ambulante opname

Voor een aantal ingrepen en onderzoeken is een overnachting in het ziekenhuis niet noodzakelijk. Je komt de dag van de ingreep naar het ziekenhuis en mag nog dezelfde dag naar huis. Een ambulante opname is mogelijk in:

  • het heelkundig dagcentrum
  • het inwendig dagziekenhuis
  • het geriatrisch dagziekenhuis
  • de kinderafdeling
  • de afdeling functiemetingen

Je behandelend arts zal je meedelen waar en wanneer je je moet aanmelden voor je ambulante ingreep, behandeling of onderzoek.

 

Toegang ziekenhuis buiten de openingsuren

Tussen 21.00 uur en 6.45 uur is het ziekenhuis enkel toegankelijk via de ingang van de dienst spoedgevallen. De spoedgevallendienst bevindt zich achteraan het ziekenhuis, volg de bewegwijzering. Tijdens dit tijdspanne kan je het ziekenhuis enkel verlaten via de nachtuitgang in blok A (radiologie/revalidatie). Vanuit de inkomhal is hiernaar bewegwijzering voorzien. Als je je aanmeldt via de parlofoon, wordt de deur geopend.