Dag van de Zorg - ontdek het volledig vernieuwde Sint-Trudo Ziekenhuis op 17 maart

Na jaren van bouwen, verbouwen en verhuizen zetten we op zondag 17 maart de deuren van ons volledig vernieuwd ťn eengemaakt ziekenhuis open voor het grote publiek. We verwelkomen u graag tussen 10.00 en 17.00 uur voor een unieke en boeiende kijk achter de schermen. Neem een kijkje in het nieuwe heelkundig dagcentrum. Bezoek het operatiekwartier en ontdek wat er allemaal bij een heupoperatie komt kijken. Probeer zelf verpleegkundige vaardigheden zoals het prikken van een katheter en oefen levensreddende technieken zoals hartmassage. Laat je uit bed tillen met een ergonomische tillift. Ontdek hoe een niersteenverbrijzelaar werkt. Kom al doende alles te weten over valpreventie en dementie. Ontdek in het slaaplabo waarom snurken niet altijd zonder gevaar is. En nog veel, veel meer. Voor de kids zijn er op de meeste standen kleine leuke opdrachten voorzien. 

 

Kwaliteitsvolle zorg binnen handbereik

 Het Sint-Trudo Ziekenhuis is een modern en toekomstgericht regionaal basisziekenhuis met 310 bedden. Dagelijks zetten zo'n 1000 medewerkers, waaronder een 120-tal artsen, zich in om aan onze patiŽnten een kwaliteitsvolle zorg te verlenen via een multidisciplinaire en patiŽntgerichte benadering. Kwaliteit, patiŽntveiligheid, professionalisme en innovatie staan hierbij centraal.

Eind januari 2013 sloot campus Sint-Anna definitief de deuren als ziekenhuiscampus en werden alle diensten gecentraliseerd op de volledig vernieuwde campus aan de Diestersteenweg. We zijn dan ook fier en blij dat we op de Dag van de Zorg onze deuren wagenwijd kunnen open zetten voor een unieke blik achter de schermen.  

 

Maak kennis met ons ruim zorgaanbod

Naast de klassieke basisdiensten binnen de geneeskunde, heelkunde, moeder-kindzorg en ouderenzorg, omvat het medisch aanbod van het Sint-Trudo Ziekenhuis ook gespecialiseerde diensten zoals nierdialyse, modern revalidatiecentrum met o.a. locomotorische revalidatie en rugkliniek, inwendig en geriatrisch dagziekenhuis, heelkundig dagcentrum voor ambulante ingrepen, afdeling functiemetingen waar ambulante onderzoeken en behandelingen worden gecentraliseerd, intensieve zorgen, radiologie, innovatief labo, pijnkliniek, eenheid voor beroertezorg, slaaplabo, borstcentrum, spoedgevallen met MUG en 100-ziekenwagendienst. 
 

Meer info over de Dag van de Zorg vindt u ook http://www.dagvandezorg.be/