10 september 2013

Sint-Trudo Ziekenhuis verwent kankerpatiënten

Sint-Trudo Ziekenhuis verwent kankerpatiënten Sint-Trudo Ziekenhuis verwent kankerpatiënten 

Op donderdag 12 september 2013 vindt de veertiende editie plaats van de Dag tegen Kanker, een organisatie van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK). 105 ziekenhuizen en campussen nemen deel aan deze actie. Ook het Sint-Trudo Ziekenhuis toont die dag expliciet zijn solidariteit met kankerpatiënten. Tussen 9.30 en 16.00 uur organiseert het oncoteam verschillende activiteiten: een praatcafé met tentoonstelling, een workshop yoga, verwensessies manicure en pedicure, een voorstelling van het oncoteam … Dana Winner en prof. Cassiman, voorzitter van de VLK, komen in de namiddag de patiënten met kanker een hart onder de riem steken.

Elke dag krijgen gemiddeld 101 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Op de Dag tegen Kanker vraagt de Vlaamse Liga tegen Kanker specifieke aandacht voor deze mensen en hun strijd door gele solidariteitslintjes uit te delen. VLK-vrijwilligers nodigen op 12 september in de inkomhal van het ziekenhuis alle ziekenhuisbezoekers uit om dit lintje op te spelden ten teken van solidariteit, verbondenheid en medeleven.

Daarnaast heeft het oncoteam voor patiënten met kanker en hun naasten een gevarieerd programma opgezet.

THEMACAFE EN TENTOONSTELLING (zaal Marie Curie)
Kankerpatiënten en hun familieleden kunnen in het themacafé terecht voor een babbel met een hapje en een drankje. In het themacafé loopt de tentoonstelling ?Als woorden tekort schieten … kunnen Kunst en Kanker samengaan?. Om 15.00 uur komen Dana Winner en prof. Cassiman, voorzitter VLK, in het themacafé samen voor een ontmoeting met patiënten, oncoteam en directie.

WORKSHOP YOGA (zaal Aesclepion)
Een ervaren therapeut geeft van 10.30 tot 12.00 uur een groepssessie yoga.

VERWENSESSIE MANICURE/PEDICURE (zaal Socrates)
Van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur laten een 30-tal patiënten met kanker zich verwennen met een manicure of pedicure. De behandelingen worden gegeven door een tiental leerlingen van de Scholengroep domein Speelhof.

INFOSESSIE: Sint-Trudo Ziekenhuis en het oncoteam (zaal Aesclepion)
Van 14.00 tot 15.30 uur stelt het oncoteam zichzelf en haar werking voor.

VIP-BEZOEK: Dana Winner en prof. Cassiman, voorzitter VLK komen in de namiddag langs voor een ontmoeting met kankerpatiënten. Zij zullen de diverse activiteiten bezoeken alsook de verpleegafdeling oncologie en het oncologisch dagziekenhuis. Om 15.00 uur is er een kort persmoment in het Themacafé (gelijkvloers blok F, zaal Marie Curie).


Op de foto: het oncoteam van het Sint-Trudo Ziekenhuis