20 november 2013

Sint-Trudo Ziekenhuis legt geriatrische patiënten in de watten

Sint-Trudo Ziekenhuis legt geriatrische patiënten in de watten Sint-Trudo Ziekenhuis legt geriatrische patiënten in de watten 

Van 18 tot 22 november vindt de Week van de Ouderen plaats, een initiatief van de Vlaamse Ouderenraad. In het kader van deze week worden ook in het Sint-Trudo Ziekenhuis tal van activiteiten georganiseerd voor de geriatrische patiënten. Hoogtepunten zijn zeker het ouderencafé met het bekende ?Familie'-koppel Anna en Albert op woensdag en het optreden van het Truiens volkstheatergezelschap De Boddelkèèr op vrijdagnamiddag. De Boddelkèèr zal bovendien een cheque van 1.000 euro overhandigen aan het ziekenhuis ten voordele van de geriatrische afdelingen.

Maandag werd gestart met een plezante spelnamiddag voor de patiënten op de geriatrische afdeling Z3. Dinsdagmiddag was er eerst een gezamenlijke ziekenzalving in de kapel, met daarna een educatiemoment rond valpreventie, osteoporose en beweging. Op woensdag zijn alle 75-plussers en hun familie uitgenodigd in het Ouderencafé waar ze – bij een kopje koffie en een lekker ijsje van Vica – een praatje kunnen maken met het bekende tv-koppel ?Anna en Albert' uit de VTM-soap ?Familie'. Anna en Albert zullen ook de minder mobiele patiënten op beide geriatrische afdelingen een bezoekje brengen. Donderdag volgt er nog meer entertainment met een zangnamiddag.

Als afsluiter van de Week van de Ouderen kunnen alle patiënten en hun familie genieten van een optreden in het ziekenhuis van het Truiens volkstheatergezelschap ?De Boddelkèèr'. Met een mix van sketches, liedjes, gedichten en dans – alles in het Truiens dialect en begeleid ?dour iene echt trekzak' - brengen ze volkse verhalen van toen op een ludieke manier tot leven. De Boddelkèèr bestaat uit zeven vertellers, zangers en spelers: Luc Renson, Herman Durwael, Chris Mathijs, Christophe Elen, Kathleen Smolders, Rieja Vandezande en Danny Gennez. De spelers treden niet enkel belangeloos op maar zullen vrijdag bovendien een cheque van 1.000 euro overhandigen aan het ziekenhuis ten voordele van de geriatrische afdelingen.

Het programma werd opgezet door het Geriatrisch Support Team, hierbij ondersteund door de ergotherapeuten en verpleegkundigen van de geriatrische afdelingen.