02 maart 2015

Uitbreiding artsenkorps

Uitbreiding artsenkorps Uitbreiding artsenkorps 

Het artsenkorps van het Sint-Trudo Ziekenhuis werd uitgebreid met dr. Kristof Cuppens, pneumoloog met bijzondere bekwaming in de thoracale oncologie (gestart op 1 februari 2015) en dr. Pol Van Boxstael, anesthesist en spoedarts (gestart op 1 maart 2015).

Dr. Kristof Cuppens

Dr. Kristof Cuppens studeerde geneeskunde aan het Limburgs Universitair Centrum in Diepenbeek en aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij in juni 2007 met grote onderscheiding promoveerde als arts. Hij genoot zijn opleiding tot pneumoloog in het Ziekenhuis Oost-Limburg en het UZ Leuven. Aansluitend behaalde dr. Cuppens een bijzondere bekwaming in de thoracale oncologie in het UZ Leuven. Hij vergaarde hierin bijkomende ervaring tijdens een fellowship in het Nederlands Kanker Instituut te Amsterdam en het CHUV te Lausanne. Hij genoot eveneens een verdere opleiding in interventionele pneumologie en echo-endoscopie in de Thoraxklinikum Heidelberg.

In 2009 behaalde dr. Cuppens het Brevet Acute Geneeskunde en van 1/1/2003 tot 31/1/2015 was hij reeds werkzaam in het Sint-Trudo Ziekenhuis als consulterend arts op de dienst spoedgevallen.

Dr. Cuppens is op 1 februari 2015 gestart als vast staflid en maakt deel uit van de associatie pneumologie. Zijn interesse gaat vooral uit naar thoracale oncologie, pneumologische urgenties en endoscopische technieken.

Afspraken kunnen gemaakt worden via het secretariaat pneumologie op het nummer 011 69 96 15.

Dr. Pol Van Boxstael

Dr. Pol Van Boxstael studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij in juni 2008 met grote onderscheiding promoveerde als arts. Hij genoot zijn opleiding in het UZ Leuven, het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk, het ZNA Stuivenberg in Antwerpen en het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.

Op 1 maart 2015 startte dr. Van Boxstael als anesthesist en spoedarts in het Sint-Trudo Ziekenhuis.

Afspraken kunnen gemaakt worden via het secretariaat anesthesie op het nummer 011 69 94 20.