03 maart 2015

Dr. Patrick Itterbeek, nieuwe hoofdarts Sint-Trudo Ziekenhuis

Dr. Patrick Itterbeek, nieuwe hoofdarts Sint-Trudo Ziekenhuis 

Op maandag 2 maart is dr. Patrick Itterbeek gestart als nieuwe hoofdarts van het Sint-Trudo Ziekenhuis.

Dr. Patrick Itterbeek (?1968) studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij in juni 1993 met grote onderscheiding promoveerde als arts. In 1999 rondde hij zijn opleiding tot specialist in de algemene en abdominale heelkunde af. Daarna volgde hij nog een bijkomende specialisatie in de senologische heelkunde. Hij volgde ook een opleiding algemeen en financieel management aan de Vlerick Management School in Brussel.

Sinds 1999 was dr. Itterbeek als algemeen, senologisch en abdominaal chirurg werkzaam in het Sint-Maria Ziekenhuis in Halle waar hij in 2009 de functie van hoofdarts opnam. Van 2005 tot 2009 was hij er als ondervoorzitter ook actief in de Medische Raad. Als hoofdarts was hij er ondermeer verantwoordelijk voor de opstart van accreditering en werkte hij een vernieuwd kwaliteitsorganogram uit dat garant moest staan voor een integraal en geïntegreerd kwaliteitsbeleid. Ook in het Vlaams Indicatorenproject VIP2 neemt hij sinds 2012 een vooraanstaande rol op bij de ontwikkeling en implementatie van kwaliteitsindicatoren voor de Vlaamse zorgsector.

"Wij zijn bijzonder verheugd dat we kunnen rekenen op de expertise van dr. Itterbeek voor de verdere uitrol van het kwaliteitsbeleid en de JCI-accreditering in ons ziekenhuis. Zijn jarenlange klinische ervaring en zijn doorgedreven focus op kwaliteitsverbetering zijn belangrijke troeven voor de verdere uitbouw van ons ziekenhuis", aldus algemeen directeur dr. Lippens.

"Als hoofdarts wil ik graag bijdragen aan de talrijke uitdagingen waarvoor het Sint-Trudo Ziekenhuis staat als belangrijke lokale speler in een sterk wijzigende zorgomgeving", zegt dr. Itterbeek. "Ik hoop collega's en medewerkers te kunnen inspireren om met veel enthousiasme verder te werken aan kwaliteitsvolle, efficiënte en klantvriendelijke zorg."