09 maart 2015

Spoedverpleegkundige Geert Dewit loopt Marathon des Sables voor goed doel

Spoedverpleegkundige Geert Dewit loopt Marathon des Sables voor goed doel Spoedverpleegkundige Geert Dewit loopt Marathon des Sables voor goed doel Spoedverpleegkundige Geert Dewit loopt Marathon des Sables voor goed doel Spoedverpleegkundige Geert Dewit loopt Marathon des Sables voor goed doel 

Spoedverpleegkundige Geert Dewit houdt wel van een ferme uitdaging. In zijn vrije tijd is hij actief als ultra-loper (wedstrijden van 50 à 100 km en meer) maar voor Geert zijn grenzen er om verlegd te worden. Dus neemt hij van 3 tot 13 april in de Marokkaanse Sahara deel aan de Marathon des Sables, een van de zwaarste loopwedstrijden ter wereld. Geert koppelt aan deze gigantische uitdaging bovendien een goed doel en loopt deze extreme wedstrijd ten voordele van STORZO, een vzw die zich in Zoutleeuw en omstreken vooral bezighoudt met de strijd tegen kansarmoede. De directie van het Sint-Trudo Ziekenhuis vindt dit een prachtinitiatief en heeft besloten Geert en de vzw STORZO te ondersteunen via een sponsoring van 1.000 euro.

Marathon des Sables

Tijdens de Marathon des Sables moeten de deelnemers in extreme temperaturen zo'n 250 km afleggen over 7 dagen. De langste etappe is 84 km, de andere zijn tussen de 20 en 40 km lang. Overdag wordt er gelopen bij temperaturen van 40 tot 50 graden en 's?nachts daalt het kwik naar 5 graden. De organisatie voorziet om de 12 km drinkwater en gespecialiseerde medische begeleiding en elke avond wordt voor de deelnemers een heus tentendorp opgezet. De rest van het materiaal voor een ganse week (voeding, kookgerief, kledij …) moeten de deelnemers steeds in hun rugzak meedragen.
De Marathon des Sables wordt gelopen in de Marokkaanse Sahara. Ieder jaar wordt een ander parcours gevolgd en het roadbook wordt pas op het laatste nippertje vrijgegeven. Dit jaar is het reeds de 30ste editie. Aan deze ultraloop nemen 1.490 deelnemers deel, waaronder 44 Belgen.

Goed doel: vzw STORZO

Geert gaat deze extreme uitdaging aan om geld in te zamelen voor STORZO, een vzw die zich in Zoutleeuw en omstreken vooral bezighoudt met de strijd tegen kansarmoede. STORZO staat voor Scholing, Tewerkstelling en Ontwikkeling van de regio Zoutleeuw en omstreken. De vzw biedt verschillende dienstverleningen aan zoals kinderopvang, tewerkstelling en werkervaringsprojecten voor langdurig werklozen, dienstenchequebedrijf, opvoedingsondersteuning en armoedebestrijding via ?Huis van het Kind STORZO' … Met extra financiële ondersteuning kunnen de huidige projecten verdergezet worden en kunnen nieuwe projecten verwezenlijkt worden.
Meer info op www.storzo.be.

"Ik hoop nog zoveel mogelijk mensen warm te maken voor deze actie", aldus Geert Dewit. "Het zal een zware uitdaging worden maar tegelijk ook een onvergetelijk avontuur en nu ik weet dat ik met elke kilometer die ik afleg een steentje bijdraag aan de strijd tegen de kansarmoede, ben ik uiteraard extra gemotiveerd."


Sponsoring

Een aantal bedrijven heeft zich reeds achter dit project geschaard en de marathonloop van Geert gesponsord. Ook ons ziekenhuis heeft beslist om Geert en de vzw STORZO te ondersteunen met een bijdrage van 1.000 euro. De directie hoopt dat dit bedrag nog kan verdubbeld worden door sponsoring van collega's en artsen.

Ook jij kan helpen!

Hoe meer mensen sponsoren, hoe meer geld kan vrijgemaakt worden voor STORZO. Je kunt een marathon sponsoren door 42 euro (of een veelvoud hiervan) te storten op het rekeningnummer van Dungelhoek BE69 0882 3042 2178 (BIC: GKCCBEBB Belfius Bank). Wil je een fiscaal attest ontvangen, stuur dan een mailtje via de contactpagina op www.sponsormarathon.be. Marathon-sponsors worden met naam vermeld op onze website. Wil je liever een kleiner bedrag sponsoren? Dat kan! Elk bedrag is van harte welkom en wordt met veel dankbaarheid aanvaard.

Logboek: volg de belevenissen van Geert in de Sahara!

In de aanloop naar de wedstrijd zal Geert een logboek bijhouden van zijn voorbereiding. Ook tijdens de wedstrijd zelf zal hij hierin dagelijks zijn belevenissen met familie, sponsors en sympathisanten delen. Je kunt dit logboek volgen via:
- http://sponsormarathon.be (sponsorwebsite)
- http://www.darbaroud.com (site van de Marathon des Sables; hierop kun je ook dagelijks de rangschikking van de deelnemers raadplegen)