11 maart 2015

Landelijke Gilden Brustem-Ordingen schenkt voor 2.000 euro speelgoed aan kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis

Landelijke Gilden Brustem-Ordingen schenkt voor 2.000 euro speelgoed aan kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis Landelijke Gilden Brustem-Ordingen schenkt voor 2.000 euro speelgoed aan kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis Landelijke Gilden Brustem-Ordingen schenkt voor 2.000 euro speelgoed aan kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis Landelijke Gilden Brustem-Ordingen schenkt voor 2.000 euro speelgoed aan kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis 

Landelijke Gilden Brustem-Ordingen is een actieve vereniging met een hart voor onze streek. Jaarlijks worden heel wat activiteiten georganiseerd. Het bestuur besliste dit jaar een deel van de opbrengsten (2.000 euro) te schenken aan de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis. In samenspraak met het team werd gekozen voor duurzaam en pedagogisch verantwoord speelgoed voor de speelzaal op de afdeling.

Op woensdag 11 maart werd het speelgoed officieel op de kinderafdeling afgeleverd door een delegatie van de Landelijke Gilden Brustem-Ordingen, een vereniging met een warm hart voor het dorp en het platteland, waar gezin en duurzaamheid centraal staan. Ze organiseren activiteiten die de leefbaarheid van het dorp en het omliggende gebied ten goede komen. De dorpsschool, de bescherming van de open ruimte, veilig fiets- en wandelverkeer, de sociale samenhang in het dorp, de uitbouw van voldoende (zorg)diensten … Het zijn thema's waar de vereniging met concrete acties en projecten samen met haar leden, vrijwilligers en lokaal bestuur werk van maakt.

"Deze schenking is het resultaat van de inzet van alle leden en sympathisanten in onze vereniging bij de organisatie van de vele activiteiten in het voorbije jaar", verklaart ondervoorzitter Patrick Brans. "De talrijke opkomst bij onze activiteiten zoals de dauwwandeling, koken voor mannen, fakkeltocht, ledenfeest en Bal Populaire danken wij aan het enthousiasme van vrijwilligers, leden en bestuur. Wij zijn als vereniging dankbaar dat we een deel van deze opbrengsten kunnen teruggeven aan de gemeenschap".

"De kinderen die op de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis verblijven, worden omringd met de beste medische zorgen", vult Yves Bamps (secretaris) aan. "Door het schenken van dit pedagogisch verantwoord en duurzaam speelgoed hopen we hen dat beetje extra geborgenheid te kunnen geven zodat ze zich thuis voelen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis".

De kinderafdeling is uiteraard ontzettend blij met dit prachtige cadeau. Spelbegeleidster Sarah De Block ging samen met Patrick Brans en Yves Bamps persoonlijk het speelgoed uitkiezen bij de Truiense speelgoedzaak Kat & Koe. "We kozen vooral voor degelijke educatieve gezelschapsspelletjes voor verschillende leeftijden, maar ook voor een keukentje, een werktafeltje, een poppenkast, praatpoppen en heel wat leuk knutselmateriaal (stempels, klei, dikke stiften, kralen …)", zegt Sarah. "Voor onze kleine patiëntjes kan een dag in het ziekenhuis soms lang duren. Vooral als ze aan de beterhand zijn, hebben de kinderen nood aan wat afleiding. Een bezoekje aan de speelzaal of leuk speelgoed laat hen even vergeten dat ze ziek zijn".

De kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis telt 15 bedden, een dagzaal en een mooie ruime speelzaal waar de kinderen samen met de spelbegeleidster kunnen spelen, tekenen, knutselen, lezen of een film kijken. Kinderen die in bed moeten blijven, kunnen wat speelgoed mee naar hun kamer nemen. Op de kinderafdeling staat een team van 5 kinderartsen en 15 verpleegkundigen 24 uur op 24 paraat om de patiëntjes met de beste zorgen te omringen.