03 juni 2015

Week van het Hartritme

Week van het Hartritme 

Vanaf 40 jaar hebt u 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Omdat nog te weinig Belgen vertrouwd zijn met voorkamerfibrillatie en een tijdige diagnose erg belangrijk is (het laat namelijk toe om het risico op een trombose of beroerte met vijf keer te verminderen), vindt van 1 tot 5 juni 2015 voor de zesde keer de nationale Week van het Hartritme plaats.

Tijdens deze week, met op donderdag 4 juni een nationale dag van sensibilisering voor VKF, kunt u gratis uw hartritme laten controleren en hierover nuttige tips krijgen van zorgverleners die vrijwillig deelnemen aan onze sensibiliseringsactie.

Het Sint-Trudo Ziekenhuis neemt reeds voor de vijfde maal deel aan deze sensibiliseringsactie. Op donderdag 4 juni tussen 9.00 en 12.00 uur zullen 42 patiënten zich gratis laten testen op hartritmestoornissen. Eerst wordt een kleine anamnese (vragenlijst) afgenomen; daarna wordt de elektronische activiteit van het hart pijnloos opgemeten met een ECG-monitor. Deze test duurde ongeveer 30 seconden. Personen met een afwijkende curve werden voor verdere opvolging doorverwezen naar hun huisarts.

Meer informatie vindt u op www.mijnhartritme.be.