18 augustus 2015

Vondelingetje in goede gezondheid

Om 9.15 uur werd door de dienst 100 en de MUG een pasgeboren baby binnengebracht in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Een buschauffeur van de Lijn had het baby'tje opgemerkt in een berm in Kozen (Sint-Truiden) en heeft onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd.

Uit het klinisch onderzoek door de kinderarts blijkt dat het baby'tje nog maar enkele uren oud was. Bij aankomst in het ziekenhuis was het lichtjes onderkoeld maar verder bleek het in goede gezondheid te zijn. Het baby'tje – een meisje – wordt opgevangen op de materniteit van het ziekenhuis waar het ook de volgende dagen door de verpleegkundigen en artsen met veel warmte zal verzorgd worden. Het kindje kreeg voorlopig de naam Marie.

De sociale dienst en het OCMW van de Stad Sint-Truiden bekijken ondertussen welke stappen vervolgens moeten genomen worden om het kindje verder op te vangen. Het is de eerste keer dat de stad Sint-Truiden en het Sint-Trudo Ziekenhuis te maken krijgt met een vondelingetje.

Gezien de massale mediabelangstelling hebben Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden, dr. Lippens en Danny Van Tiggelen vanmiddag hierrond in het ziekenhuis een persconferentie gegeven.