13 oktober 2015

Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de watten

Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de watten Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de watten Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de watten 

Op donderdag 15 oktober 2015 organiseert Kom op tegen Kanker voor de zestiende keer de Dag tegen Kanker. Meer dan 100 Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen en campussen nemen deel aan deze actie. Ook het Sint-Trudo Ziekenhuis toont die dag expliciet zijn solidariteit met kankerpatiënten. Tussen 9.00 en 16.00 uur organiseert het oncoteam verschillende activiteiten: een praatcafé, verwensessies manicure en pedicure en individueel kleuradvies. Al deze activiteiten zijn gratis. Twee vrijwilligers van Kom op tegen Kanker zullen in de inkomhal gele lintjes opspelden bij de bezoekers.

Elke dag horen gemiddeld meer dan 100 Vlamingen dat ze kanker hebben. Een ziekte
die fysiek en psychisch erg ingrijpend is voor de patiënten. Voor hun naasten is het
een verwarrende en moeilijke periode. Kom op tegen Kanker komt het hele jaar op
voor de belangen van de kankerpatiënt, dag in dag uit. Op 15 oktober vragen we
uitdrukkelijk aandacht voor mensen met kanker en de strijd die ze elke dag leveren.

Ook het Sint-Trudo Ziekenhuis toont die dag expliciet zijn solidariteit met kankerpatiënten. Het oncoteam heeft voor hen dan ook een gevarieerd programma opgezet:

PRAATCAFE (zaal Marie Curie)
Kankerpatiënten en hun familieleden kunnen van 9.00 tot 16.00 uur in het praatcafé terecht voor een gezellige babbel met lotgenoten en leden van het oncoteam. Een uitgebreid assortiment aan hapjes en drankjes wordt voorzien.

VERWENSESSIES (zaal Aesclepion – zaal Mozart)
Van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur kunnen patiënten met kanker zich laten verwennen met een manicure, pedicure of gelaatsverzorging. De behandelingen worden gegeven door studenten schoonheidsverzorging en hun begeleiders van de Scholengroep domein Speelhof KTA.

INDIVIDUEEL KLEURADVIES (zaal Da Vinci)
Van 10.00 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 15.00 uur staan twee kleurconsulenten klaar om aan onze kankerpatiënten professioneel en individueel kleuradvies te geven. Patiënten krijgen tal van tips en adviezen rond de keuze van kleuren en kledij bij het shoppen.