12 november 2015

Sint-Trudo Ziekenhuis sensibiliseert rond diabetes

In het kader van de Wereld Diabetes Dag kunnen bezoekers op vrijdag 13 november tussen 9.00 en 16.00 uur in de hal van het ziekenhuis deelnemen aan een quiz over gezonde voeding. Dit jaar staat immers het belang van gezonde voeding centraal en dit zowel bij de preventie als behandeling van diabetes. Deze sensibiliseringsactie wordt georganiseerd door het diabetesteam van het Sint-Trudo Ziekenhuis in samenwerking met de Diabetes Liga.

In België krijgt zowat elke 10 minuten iemand de diagnose van diabetes. Naar schatting 1 op 12 volwassen Belgen heeft diabetes. Bovendien verwacht men dat dit aantal nog verder zal oplopen tot 1 op 10 volwassenen tegen 2030, vooral van type 2 diabetes, wat de meest voorkomende vorm is.

De stijging van het aantal mensen met diabetes zie je in alle leeftijdsgroepen en deze hangt nauw samen met een onvoldoende aandacht voor een gezonde levensstijl. Een gezonde en evenwichtige voeding vormt de basis voor preventie en behandeling van diabetes. Daarom staat de Wereld Diabetes Dag dit jaar in het teken van een gezonde voeding en levensstijl.

"Vaak staan we versteld over het gebrek aan kennis over gezonde voeding", zegt dr. Puts, endocrinoloog in het Sint-Trudo Ziekenhuis. "Met deze ludieke actie op onze infostand willen we bezoekers even laten stilstaan bij hun eetpatroon. Nadat ze de quiz hebben ingevuld, trakteren we hen dan ook met plezier op een gezond dessert", vult zijn collega dr. Neven aan.