24 februari 2016

Theater De Roxy schenkt 5000 euro aan het Sint-Trudo Ziekenhuis

Theater De Roxy schenkt 5000 euro aan het Sint-Trudo Ziekenhuis 

Naar aanleiding van de theatervoorstelling 'Kalendermeisjes' maakten acht actrices van theater De Roxy een spraakmakende kalender. De verkoop hiervan bracht maar liefst 5.000 euro op. Dit bedrag werd geschonken aan de afdeling oncologie van het Sint-Trudo Ziekenhuis.

Net als de personages uit de voorstelling, gingen de actrices uit de kleren voor de foto's van de kalender. Hoewel de dames effectief naakt op het podium stonden, bleef het allemaal heel beschaafd. Zowel in de voorstelling als op de foto's, werden rekwisieten immers telkens zo strategisch opgesteld, dat de dames nooit helemaal naakt in beeld kwamen. Zowel de voorstelling 'Kalendermeisjes' als de bijhorende kalender trokken veel aandacht en kenden een groot succes. Daardoor konden de 'kalendermeisjes' een cheque van maar liefst 5000 euro overhandigen aan de afdeling oncologie het Sint-Trudo Ziekenhuis.

"Met dit geld zal meubilair worden aangekocht om dagzaal op de afdeling nog huiselijker in te richten. Er zullen ook enkele nieuwe, comfortabele fauteuils worden bijgekocht voor in de kamers van de patiënten", zegt directeur patiëntenzorg Danny Van Tiggelen. Stefanie Haijen (hoofdverpleegkundige afdeling oncologie) en Erika Cauberg (hoofdverpleegkundige inwendig en geriatrisch dagziekenhuis), namen de cheque in ontvangst uit handen van Gunter Reniers (De Roxy) en actrices Bea Duchateau en Hedwige Jacomen. (foto: Dimitri louwet)