18 oktober 2016

Kookworkshop door tv-kok Moke op Dag tegen Kanker

Kookworkshop door tv-kok Moke op Dag tegen Kanker Kookworkshop door tv-kok Moke op Dag tegen Kanker 

Naar aanleiding van de Dag tegen Kanker op donderdag 20 oktober organiseert het Sint-Trudo Ziekenhuis voor patiënten met kanker een kookworkshop met tv-kok Moke Karmaoui en STZH-diëtiste Daniëlle Doucet.

Onder de titel 'Kanker in de keuken, wat brengt het op het bord?' bereiden ze lekkere hapjes en geven ze allerlei tips en tricks voor smakelijke en snelle eiwit- en calorierijke gerechten. Door hun behandeling zijn kankerpatiënten vaak te vermoeid om in de keuken te staan en kunnen ze minder genieten van eten door een verminderde smaak of een pijnlijke mond. Met hun tips spelen Moke en Daniëlle hierop in. De patiënten kunnen de gerechtjes uiteraard proeven.

De kookworkshop vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in zaal Marie Curie op het gelijkvloers. Momenteel zijn hiervoor al een 40-tal kankerpatiënten ingeschreven.

Daarnaast worden die dag in de inkomhal uiteraard ook gele lintjes uitgedeeld aan patiënten en bezoekers, is er een kleine attentie voor alle patiënten op de afdeling oncologie en het oncologisch dagziekenhuis, worden er begeleide rondgangen voor kankerpatiënten op beide afdelingen georganiseerd en is er een infostand van de vzw Rozerood, een Limburgse lotgenotenvereniging voor mensen met kanker en hun naasten.

De dag wordt afgesloten met een vleugje humor en een brede lach met een optreden van het Truiens straattheater 'De Boddelkèèr'. Zij brengen volkse verhalen van toen op een ludieke manier tot leven gebracht met een mix van sketches, liedjes, gedichten en dans. Het optreden vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur in zaal Marie Curie.