14 december 2016

Speciale kerstactie Sint-Trudo Ziekenhuis bezorgt rusthuisbewoners een hartverwarmende kerst én steunt meldpunt voor ouderenmis(be)handeling

Speciale kerstactie Sint-Trudo Ziekenhuis bezorgt rusthuisbewoners een hartverwarmende kerst én steunt meldpunt voor ouderenmis(be)handeling Speciale kerstactie Sint-Trudo Ziekenhuis bezorgt rusthuisbewoners een hartverwarmende kerst én steunt meldpunt voor ouderenmis(be)handeling Speciale kerstactie Sint-Trudo Ziekenhuis bezorgt rusthuisbewoners een hartverwarmende kerst én steunt meldpunt voor ouderenmis(be)handeling Speciale kerstactie Sint-Trudo Ziekenhuis bezorgt rusthuisbewoners een hartverwarmende kerst én steunt meldpunt voor ouderenmis(be)handeling Speciale kerstactie Sint-Trudo Ziekenhuis bezorgt rusthuisbewoners een hartverwarmende kerst én steunt meldpunt voor ouderenmis(be)handeling 

Fotoshoot met (ex-)patiënten 75+

Het geriatrisch support team organiseerde in samenwerking met de pastorale dienst, in oktober een speciale kerstfotoshoot met 75-plussers in de hoofdrol. Mooi versierde kerstdecors en originele concepten werden hiervoor uitgewerkt. Dit resulteerde in sfeervolle, warme, romantische en soms grappige kerstkaarten. De modellen – allemaal (ex)-patiënten van het Sint-Trudo Ziekenhuis - kregen in de voormiddag een verwenmoment en make-over door de leerlingen van KTA Sint-Truiden zodat ze straalden op de foto's.


Originele kerstkaarten t.v.v. meldpunt ouderenmis(be)handeling

Resultaat van deze unieke fotoshoot zijn 6 originele kerstkaarten die in het ziekenhuis verkocht worden. De opbrengst gaat integraal naar het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling (VLOCO). Dit is een expertisecentrum dat burgers en professionelen sensibiliseert over ouderenmis(be)handeling in de privésfeer, teneinde deze problematiek bespreekbaar te maken en te voorkomen. Met de opbrengst van deze actie wil het Sint-Trudo Ziekenhuis deze organisatie een hart onder de riem steken.


Kerstactie bezorgt rusthuisbewoners hartverwarmende kerst

Via een extra kerstactie wil het geriatrisch support team ook meer aandacht vragen voor ouderenzorg en specifiek voor ouderen die in een rusthuis verblijven. Van woensdag 14 december tot en met woensdag 21 december (tussen 11.30 en 16.30 uur) kunnen bezoekers in de inkomhal van het ziekenhuis voor 3 euro één van de kerstkaartjes kopen en hierop een kerstboodschap schrijven voor een oudere die in een rusthuis in de regio van Sint-Truiden verblijft. En wie warmte geeft, krijgt ook warmte terug: in ruil voor deze mooie daad, krijg je gratis een heerlijke tas warme chocomelk. Bovendien steun je hiermee niet alleen het meldpunt ouderenmis(be)handeling (via aankoop kaartje) maar maak je met je kerstboodschap ook een rusthuisbewoner gelukkig in deze kerstperiode.