18 mei 2018

Internationale scouts steken handen uit de mouwen in het Sint-Trudo Ziekenhuis

Van 18 tot 21 mei houden 3.727 scouts uit 13 landen (o.a. uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, USA, Zwitserland …) in Brustem een internationaal scoutskamp of Intercamp. Eén van hun activiteiten is een ?hike' met doe-activiteiten.

Tijdens deze wandeling door de omgeving zullen 20 jongeren tussen 10 en 16 jaar zaterdagvoormiddag 19 mei ook halt houden in het Sint-Trudo Ziekenhuis. In het kader van een activiteit rond dienstbaarheid zullen 10 jongeren een handje toesteken in het onderhoudsteam; de andere 10 helpen de medewerkers van de technische dienst bij het proper maken van het ziekenhuisterrein (onkruid wieden, zwerfvuil, bladeren en sigarettenpeuken opruimen enz.).

"Als Truiens ziekenhuis zijn we graag ingegaan op de vraag van de stad Sint-Truiden om deze jongeren een activiteit te laten uitvoeren. In een ziekenhuis is immers altijd wel werk te doen en met onze JCI-audit in het vooruitzicht, willen we uiteraard dat het ziekenhuis op en top in orde is. Deze hulp uit onverwachte hoek kwam dus als geroepen", aldus Gabrielle de Giey, die de ganse activiteit coördineert.