30 augustus 2018

Uitbreiding artsenkorps

Uitbreiding artsenkorps Uitbreiding artsenkorps Uitbreiding artsenkorps 

Op 1 september 2018 wordt de medische staf van het Sint-Trudo Ziekenhuis uitgebreid met dr. Lore Winters (kinderarts), dr. Sven Bamps (neurochirurg) en dr. Mark Plazier.

Dr. Lore Winters

Dr. Lore Winters studeerde geneeskunde aan de KU Leuven waar zij in 2012 afstudeerde als arts. Zij genoot haar opleiding tot kinderarts in het revalidatiecentrum Pulderbos in Zandhoven, het UZ Leuven, het Heilig Hartziekenhuis in Lier, AZ Sint-Jan in Brugge en het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.
Op 1 september 2018 start dr. Winters als vast staflid in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Dr. Winters zal zich onder meer toeleggen op neonatologie.
Afspraken met dr. Winters kunnen gemaakt worden via het secretariaat pediatrie op het nummer 011 69 96 30.

Dr. Sven Bamps

Dr. Sven Bamps studeerde geneeskunde aan de KU Leuven waar hij in 2011 met grote onderscheiding promoveerde tot arts. Hij behaalde zijn erkenning tot neurochirurg in 2017 nadat hij zijn opleiding genoot in het UZ Leuven en in het GZA Ziekenhuis Antwerpen. Daarnaast volgde hij verschillende internationale cursussen van de European Association of Neurosurgical Societies (in Polen, Spanje, Zweden, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Bulgarije). Hij behaalde tevens het Europese diploma van neurochirurg. Na zijn opleiding bekwaamde hij zich verder in neuro-oncologie en (complexe) wervelkolomchirurgie via een fellowship in UZ Leuven en in het CHU Montpellier.
Dr. Bamps start op 1 september 2018 als vast staflid in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Zijn interesse gaat uit naar craniale en spinale oncologie, craniaal en spinaal trauma, degeneratieve wervelkolom-chirurgie, perifere zenuwchirurgie en invasieve pijntherapie.
Afspraken kunnen gemaakt worden via het secretariaat neurochirurgie op het nummer 011 69 95 15.

Dr. Mark Plazier

Dr. Mark Plazier studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen waar hij in 2007 met grote onderscheiding promoveerde als arts. Hij genoot zijn opleiding tot neurochirurg in het UZA (Edegem en het Middelheimziekenhuis (Antwerpen). In 2017 verdedigde hij met succes zijn doctoraat over neuromodulatie en werd hij aangesteld als gastprofessor aan de Universiteit Hasselt.
Dr. Plazier start op 1 september 2018 als vast staflid in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Zijn interesse gaat vooral uit naar vasculaire neurochirurgie (aneurysma behandeling), neuromodulatie van de hersenen en het ruggenmerg voor pijn en de algemene minimaal invasieve chirurgie van de nek en de rug.
Afspraken kunnen gemaakt worden via het secretariaat neurochirurgie op het nummer 011 69 95 15.