05 oktober 2018

Sint-Trudo Ziekenhuis voor de 8ste maal aanwezig op Levensloop Sint-Truiden

Dit weekend is het Sint-Trudo Ziekenhuis opnieuw prominent aanwezig op Levensloop Sint-Truiden. Een 100-tal medewerkers/artsen nemen aan deze 8ste editie deel en tonen zo hun solidariteit met de kankerpatiënten en hun strijd tegen kanker. Dr. Kristof Cuppens, longarts en longkankerspecialist in het Sint-Trudo Ziekenhuis, aanvaardde met veel plezier het peterschap van deze editie.

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden waarbij verschillende teams elkaar gedurende 24 uur aflossen rond een parcours in het stadspark. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Het Sint-Trudo Ziekenhuis is er al van bij de eerste editie in 2011 bij en is opnieuw aanwezig met een dynamisch team van zo'n 100 medewerkers en artsen. Naast de 24-uur durende estafette, bemannen ze ook een sfeervolle soep- en koffiebar. Kinesisten van het revalidatiecentrum zijn present om de stramme spieren van de lopers waar nodig te masseren. Het ziekenhuis sponsort het inschrijvingsgeld (10 euro/persoon) en zorgde voor een flashy sportshirt. De afgelopen weken werd ook nog 1.700 euro opgehaald met de verkoop van wafels en zelf gehaakte inktvisjes.

Dr. Kristof Cuppens, longarts in het Sint-Trudo Ziekenhuis en als dusdanig ook actief betrokken bij de behandeling van kanker, is peter van deze editie. "Ik heb dit peterschap met veel plezier aanvaard", verklaart dr. Cuppens. "Ik vind het ontzettend belangrijk dat er evenementen zoals Levensloop worden georganiseerd. Niet alleen om onze kankerpatiënten een hart onder riem te steken, maar ook om fondsen te werven voor onderzoek naar betere behandelingsmethoden. Zo wint, dankzij wetenschappelijk onderzoek, immuuntherapie de laatste jaren steeds aan belang in de behandeling van verschillende kankers maar er is ook meer nood aan goed wetenschappelijk onderzoek om de slaagkansen van deze therapie nog verder te verhogen. Immuuntherapie is een medicamenteuze behandeling (infuus) die het mogelijk maakt dat het eigen afweersysteem van de patiënt de kanker gaat bestrijden. Ook in het Sint-Trudo Ziekenhuis wordt deze behandeling reeds uitgebreid toegepast".