16 oktober 2018

Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de watten op de Dag tegen Kanker

Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de watten op de Dag tegen Kanker 

Op donderdag 18 oktober 2018 organiseert Kom op tegen Kanker voor de 19de keer de Dag tegen Kanker. Bijna alle Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen leggen hun kankerpatiënten die dag extra in de watten. In het Sint-Trudo Ziekenhuis kunnen (ex-)kankerpatiënten genieten van een gratis verwensessie of eens goed lachen tijdens het optreden van de Truiense theatergroep De Boddelkèèr. Doorlopend is er een praatcafé en worden in de inkomhal de gele solidariteitslintjes opgespeld.

Elke dag krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een vrouw op vier krijgt de ziekte voor ze 70 jaar is. Bij mannen is dat een op de drie. Hoewel kanker steeds beter kan worden behandeld, overleeft een op de drie de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog langdurig de gevolgen ervan. Daarom roept Kom op tegen Kanker uitdrukkelijk op om medeleven en verbondenheid te tonen met mensen die kanker hebben (gehad) en hun omgeving.

Het gele lintje verbindt iedereen in de strijd tegen kanker
Vrijwilligers zullen in de inkomhal van het ziekenhuis de gele solidariteitslintjes uitdelen aan elkeen die zijn verbondenheid met kankerpatiënten wil tonen.

Hartverwarmende activiteiten voor kankerpatiënten

PRAATCAFE (zaal Marie Curie)
Kankerpatiënten en hun familieleden kunnen van 9.00 tot 16.00 uur in het praatcafé terecht voor een gezellige babbel met lotgenoten en leden van het oncoteam, en dit bij een drankje en een hapje.

VERWENSESSIES (Scholengroep Domein Speelhof KTA)
Van 9.00 tot 13.00 uur kunnen patiënten met kanker zich laten verwennen met een manicure, pedicure of gelaatsverzorging. De behandelingen zijn gratis en worden gegeven door studenten schoonheidsverzorging en hun begeleiders van de Scholengroep domein Speelhof KTA. Reservatie noodzakelijk bij het oncoteam.

DE BODDELKEER (personeelsrefter).
Om 14.30 uur trakteren we onze kankerpatiënten en hun familie op een optreden van De Boddelkèèr. In hun sappig Sintrùins dialect en met een vleugje humor brengt dit gezelschap zeker een brede glimlach en een traan van plezier op de gezichten van de toeschouwers. Een ideale afsluiter!