27 april 2020

Richtlijnen heropstart raadplegingen, onderzoeken en ingrepen

Vanaf maandag 4 mei start Sint-Trudo Ziekenhuis raadplegingen en onderzoeken geleidelijk aan terug op. We volgen hierin maximaal de richtlijnen van de overheid om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen. Het bezoekverbod blijft van kracht: klik hier.
Dringende of noodzakelijke raadplegingen, onderzoeken of ingrepen blijven mogelijk in Sint-Trudo Ziekenhuis.
Kom je binnenkort langs in ons ziekenhuis? Wees dan niet ongerust. We doen er alles aan om onze patiënten zo goed als mogelijk te ontvangen. Zoals je vast wel zal begrijpen, vragen we wel om onderstaande afspraken te respecteren en begrip te tonen voor deze uitzonderlijke situatie.

- We vragen je om stipt toe te komen, aldus niet te laat, maar zeker ook niet te vroeg. Reken 15 minuten voor de start van de consultatie, dat is meer dan voldoende tijd. Dit om te voorkomen dat er te veel patiënten in de wachtzaal of inkomhal zitten.
Ook personen die zich met de auto laten afzetten door een begeleider vragen wij om in de auto te wachten tot 15 minuten voor de start van je consultatie.

Ben je toch wat vroeger? Geen probleem, maar dan vragen we je graag om in de wagen of in ieder geval buiten het ziekenhuis te wachten tot het tijd is om je aan te melden in het ziekenhuis. Ook als je buiten wacht, respecteer je de social distancing regels en instructies van het ziekenhuis- en veiligheidspersoneel. Hou er rekening mee dat je buiten moet wachten, dus je kleedt je best naar de weersomstandigheden.

- Kom bij voorkeur alleen, een begeleider wacht buiten het ziekenhuis. Ook dit vragen we om het aantal mensen die in het ziekenhuis aanwezig zijn te beperken, zodat iedereen voldoende afstand kan houden van elkaar.
Begeleiding door één persoon is wel toegestaan indien dit medisch of fysiek noodzakelijk is.
Uiteraard mogen kinderen vergezeld worden door een begeleider.
Voel je je onzeker omdat je alleen bent? Dat is niet nodig. We helpen je met plezier.

- Brengt iemand je naar het ziekenhuis voor een (dag)hospitalisatie? Dan vragen we dat deze persoon je enkel begeleidt tot aan het ziekenhuis en daarna huiswaarts keert. Begeleiding door één persoon is wel toegestaan indien dit medisch of fysiek noodzakelijk is.

- Hoe verloopt het praktisch:
Ten vroegste 15 minuten voor je consultatie ga je naar de hoofdingang.
Bij binnenkomst meld je je aan bij onze veiligheidsmedewerkers.
Daar word je gevraagd om je handen te ontsmetten. Draag dus geen handschoenen meer.
Heb je een mondmasker? Fijn, draag het zeker. Heb je geen mondmasker, vraag ons een mondmasker.
Volg de instructies bij inschrijven.
Het blijft ontzettend belangrijk om voldoende afstand te houden (1,5 meter) van andere ziekenhuisbezoekers. Doe dit maximaal!

Zit je met vragen?
Heb je ziektesymptomen die gerelateerd worden aan Covid-19 of het coronavirus? Contacteer dan je huisarts telefonisch, volg zijn/haar advies strikt op.
Ben je niet ziek, maar heb je algemene vragen over Covid-19? Bel dan gratis naar 0800 14 689 of kijk op www.info-coronavirus.be.

Heb je andere vragen gerelateerd aan een bezoek aan het ziekenhuis?
Bel ons gerust op het nummer 011 69 91 11. Wij proberen je zo goed en zo snel als mogelijk verder te helpen. Je kan nog steeds bij ons terecht voor dringende medische hulp!