11 mei 2005

Dolmen helpt RZST bij opzet nieuw intranet

Het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo is met zijn 310 bedden het streekziekenhuis voor de regio Zuidwest Limburg en zuidelijk Vlaams-Brabant. Meer dan 70 artsen en +/- 600 medewerkers staan dagelijks borg voor een kwaliteitsvolle zorgverlening.

Hun ASP intranet heeft plaats gemaakt voor een meer flexibele en gebruiksvriendelijke versie. De mogelijkheid tot het afschaffen van het fysieke proces van printen en het bussen van dienst- en werknota's was één van de voorwaarden waar het nieuwe intranet aan moest voldoen, alsook het integreren van een 'wie is wie'-applicatie en een elektronische telefoongids. De nieuwe versie bevat ook tools om beter te kunnen samenwerken (platform voor collaboration) en relevante informatie te kunnen tonen aan de juiste gebruikers.
Sharepoint 2003 (SPS) werd gekozen als basisplatform voor het nieuwe intranet, met als belangrijkste doelstelling maximaal gebruik te maken van de standaardfunctionaliteiten die SPS rijk is.
Dolmen heeft Sint-Trudo begeleid bij het opstellen van de functionele behoeften en bij een 'Fit-Gap'-analyse van diezelfde functionele behoeften. Verder heeft Dolmen geassisteerd bij het uitwerken van de customisaties en het opleiden van de gebruikers en administrators.

Het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo heeft nu een betere toegang tot de informatie en de verplaatsing van onderhoud- en inhoudverantwoordelijkheden van de IT-afdeling naar andere afdelingen is mogelijk. Ook het afprinten en het manueel posten van werkinstructies, memo's, procedures, enz. behoort tot het verleden. Er is een platform voor nieuwe ontwikkelingen en 1 poort naar alle informatie (file shares, e-mail, enz.).