31 juli 2020

Wegenwerken op de Diestersteenweg ter hoogte van Sint-Trudo Ziekenhuis

Wegenwerken op de Diestersteenweg ter hoogte van Sint-Trudo Ziekenhuis  

Begin augustus start de volgende, meer ingrijpende fase van de wegenwerken aan de Diestersteenweg. Sint-Trudo Ziekenhuis blijft bereikbaar via de omleiding Speelhoflaan. Hou rekening met eventuele vertraging als je naar het ziekenhuis komt voor een afspraak.

De Stad Sint-Truiden, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer gaan de Diestersteenweg (N716) in Sint-Truiden vernieuwen vanaf Sint-Trudoziekenhuis (kruispunt Speelhoflaan) over een afstand van 500 meter richting Nieuwerkerken. Dit project moet de veiligheid voor fietsers en voetgangers in deze schoolomgeving sterk verbeteren. Bovendien worden meteen de rioleringen op het traject vernieuwd. De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2021.

Om deze ingrijpende werken vlot en veilig te laten verlopen wordt de rijweg tussen de Speelhoflaan en de Guvelingenlaan volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via Melveren, maar wij blijven bereikbaar.

Voor ons ziekenhuis betekent dit dat je het ziekenhuis en de parking enkel nog komende via de Speelhoflaan kan bereiken.
De bushalte in de werfzone, aan het kruispunt met de Speelhoflaan, wordt niet bediend. De haltes op de Rummenweg en de Speelhoflaan blijven in dienst.
Voor fietsers zijn veilige verbindingen tussen Nieuw-Sint-Truiden/Guvelingen en het Speelhof, via Villa Rosa en het fietsroutenetwerk langs de spoorweg voorzien.

Voor alle informatie over het verloop van de werken en het plannetje met de omleidingen:
klik hier