21 september 2020

Tijdelijke afsluiting Kiss & Ride Sint-Trudo Ziekenhuis

Dinsdag 22 september is de Kiss & Ride strook voor de hoofdingang van het ziekenhuis tijdelijk afgesloten voor alle verkeer én kort parkeren wegens werkzaamheden. Wegens de wegwerkzaamheden aan de Diestersteenweg betekent dit dat alle verkeer via de Speelhoflaan moet komen om vlot het ziekenhuis te bereiken!

Al in de vroege uurtjes wordt het ziekenhuis druk bezocht door patiënten die op consultatie komen. Daarom sluiten we de Kiss & Ride af vanaf maandagavond 21 september om 21.00 uur. Op deze manier is de werfzone voor het ziekenhuis vrij en moet er niemand onverwachts de wagen verplaatsen. De fietsenstalling blijft wel bereikbaar.

Voor patiënten die slecht te been zijn, is een alternatieve rijstrook voorzien aan de hoofdingang om hen af te zetten.

Deze alternatieve Kiss & Ride bereik je door het ziekenhuis binnen te rijden via de inrit van de bezoekersparking en meteen links af te slaan. De slagboom zal open staan. Het is heel belangrijk om de omleiding van de wegenwerken te respecteren en het ziekenhuis dus enkel komende van de Speelhoflaan te benaderen om vlot toegang tot deze alternatieve Kiss & Ride te bekomen.

Opgelet! Kort parkeren voor het ziekenhuis is tijdelijk niet mogelijk. Hou hier rekening mee. Er zijn enkele medewerkers met rolstoelen ter plaatse om patiënten die moeilijker te been zijn op weg te helpen vanaf de alternatieve Kiss & Ride.

Vervolgens keer je met de wagen terug door de tijdelijke rotonde voor de hoofdingang van het ziekenhuis te gebruiken. Dit is een smalle rijstrook, dus beurtelings rijden is een must. Om drukte te beperken, vragen we dan ook graag om maximaal onze bezoekersparking of de Veemarkt (gratis parking) te gebruiken, zodat deze alternatieve Kiss & Ride optimaal benut kan worden door mensen die iemand brengen die slecht te been is.

Tot slot verlaat je het ziekenhuisterrein door de omleiding achter het ziekenhuis te volgen, deze verkeerssituatie is al enige tijd de norm als gevolg van de wegwerkzaamheden op de Diestersteenweg.
Zodra de werken aan de gevel klaar zijn, kan de Kiss & Ride weer op de normale manier gebruikt worden.

We danken je voor het begrip én het respecteren van de signalisatie.

KLIK HIER voor een plannetje met alle aanduidingen.