22 november 2005

RZST bant papier dankzij Sharepoint

De papierberg van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo moest drastisch omlaag. Ook een vlottere en meer gerichte communicatie stond op het verlanglijstje van het management. Het verouderde intranet maakte daarom plaats voor een meer gebruiksvriendelijke portaalsite. Als basisplatform voor het nieuwe intranet werd Microsoft SharePoint Portal Server 2003 gekozen.

De Sint-Trudo portaalsite is een alternatief voor het printen van honderden formulieren. Het bussen van dienst- en werknota's behoort eveneens tot de mogelijkheden, evenals een wie-is-wie-toepassing en een elektronische telefoongids. Als laatste snufje werd een platform gecreëerd waarop bepaalde groepen gebruikers in teamsites kunnen samenwerken en informatie delen.

Van bij het begin van het project wilden de initiatiefnemers maximaal gebruik maken van de standaardfunctionaliteiten die in MS SharePoint aanwezig zijn. Microsoft-partner Dolmen begeleidde Sint-Trudo met het opstellen van de functionele behoeften en met de implementatie en verfijning van de nieuwe toepassing. Ook assisteerde het met de opleiding van gebruikers en beheerders, die ondertussen zelf voor onderhoud en inhoud kunnen instaan. Printen en manueel posten behoort nu definitief tot het verleden.