19 januari 2007

Kankerpatiënten in RZST

Op donderdag 18 januari overhandigden de Millennium Tennis Academy en TOKAP (Totaalzorg Kankerpatiënten) officieel een cheque ter waarde van 2 000 euro aan de dienst oncologie van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo. De Millennium Tennis Academy uit Sint-Truiden verzamelde de fondsen met de organisatie van een galabal. De dienst oncologie van het Sint-Trudoziekenhuis zal het geld gebruiken voor de aankoop van een comfortabele elektrisch bedienbare zetel die bedlegerige kankerpatiënten de mogelijkheid biedt af en toe aan de isolatie van hun kamer te ontsnappen.

De Millennium Tennis Academy, een tennisschool voor jongeren en volwassenen uit Sint-Truiden organiseert jaarlijks een evenement ten voordele van een goed doel. Op 21 oktober 2006 organiseerde de club een galabal en schonk het de volledige opbrengst aan TOKAP vzw. TOKAP (Totaalzorg Kankerpatiënten) is een vereniging van vrijwilligers die fondsen verzamelen om de behandeling en het comfort van kankerpatiënten te optimaliseren en te verbeteren. Zoals afgesproken met de Millennium Tennis Academy schonk TOKAP op haar beurt een deel van het bedrag, 2 000 euro, aan de dienst oncologie van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo.

De officiële overhandiging van de cheque ter waarde van 2 000 euro vond plaats in het Sint-Trudoziekenhuis op donderdag 18 januari. De heer Guido Mivis, voorzitter van de Millennium Tennis Academy overhandigde de cheque aan dr. Raf Lippens, hoofdgeneesheer van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo.

De dienst oncologie zal het geld gebruiken om zwaar hulpbehoevende (palliatieve) kankerpatiënten extra comfort te kunnen bieden waardoor hun levenskwaliteit in het ziekenhuis wordt geoptimaliseerd. Concreet zal met de cheque een zeer comfortabele relaxzetel worden aangekocht. Deze zetel is elektrisch bedienbaar, heeft wieltjes en kan tot bijna volledig horizontale ligstand worden ingesteld. Hierdoor kunnen ook bedlegerige patiënten hun kamer eens verlaten om bijvoorbeeld in een meer gezellige, huiselijke omgeving samen te zijn met hun familie.