27 april 2007

Davidsfonds en Markant schenken 800 euro aan het

Op woensdag 25 april overhandigden de voorzitters van het Davidsfonds Sint-Truiden en van Markant Sint-Truiden officieel een cheque ter waarde van 800 euro aan het Palliatief Support Team van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo. De Sint-Truidense verenigingen verzamelden de fondsen met de organisatie van een culturele avond in cc de Bogaard op 13 februari. Het Palliatief Support Team zal het geld gebruiken voor de inrichting van een stille ruimte waar familieleden van palliatieve patiënten met de nodige discretie kunnen opgevangen worden en in alle rust kunnen samen zijn met de patiënt.

Op de vooravond van Valentijn organiseerden het Davidsfonds Sint-Truiden en Markant Sint-Truiden in samenwerking met cc de Bogaard en onder auspiciën van de stedelijke cultuurraad een culturele avond ten voordele van het Palliatief Support Team van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo.

Lode Colson en dr. Luc Renson, respectievelijk pastor en orthopedist in het Sint-Trudoziekenhuis, vertolkten er Ars Amatoria, het meesterwerk en tevens meest beruchte werk van Ovidius. De minnedichten van Ovidius werden bewerkt tot een lichtvoetige parodie met amusante en pittige liefdesadviezen. Het geheel werd opgeluisterd met intieme barok uit de Lage Landen, muzikale pareltjes gebracht op blokfluit en luit door het duo Geert Van Gele en Jurgen De Bruyn.

Het Palliatief Support Team is een multidisciplinair team dat bestaat uit een coördinerend geneesheer, een palliatief verpleegkundige, een psychologe, een sociaal werkster, een ziekenhuispastor en de hoofdverpleegkundige oncologie en longziekten. Het Pallatief Support Team biedt ondersteuning aan de behandelende arts en het verpleegteam in hun zorg voor palliatieve patiënten op de verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

Het Palliatief Support Team zal het geld gebruiken voor de inrichting en aankleding van een stille ruimte waar familieleden van palliatieve patiënten met de nodige discretie kunnen opgevangen worden en waar zij in alle rust en sereniteit kunnen samen zijn met de patiënt of met elkaar.