01 juni 2007

Live oogoperaties vanuit RZST op reuzenscherm in Kinepolis

Naar aanleiding van een internationaal oogcongres demonstreren 7 nationale en internationale oogartsen op zaterdag 2 juni vanuit een operatiezaal van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo de laatste ontwikkelingen in de microchirurgie van de voorkamer van het oog (staar, bij- en verziendheid). De live beelden worden via satelliet rechtstreeks doorgeseind naar Kinepolis waar een 100-tal congresdeelnemers uit binnen- en buitenland op een reuzenscherm de chirurgische technieken tot in de kleinste details kunnen volgen.

Op zaterdag 2 juni vindt in Kinepolis te Brussel een internationaal congres voor oogartsen plaats rond Phaco & Refractieve chirurgie en complicaties. Het congres is een co-organisatie van OOPS (Occurences and Opportunities in Phaco and Refractive Surgery) en BSCRS (Belgian Society of Cataract and Refractive Surgeons).

In de voormiddag zullen de congresdeelnemers in Kinepolis 8 oogoperaties live kunnen volgen op een reuzenscherm van 20 meter breed en 8 meter hoog. De operaties vinden plaats in het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo en worden uitgevoerd door 7 gereputeerde nationale en internationale oogartsen. Een hogedefinitiecamera