08 mei 2008

Arti-sjok exposeert in Sint-Trudoziekenhuis

Arti-sjok exposeert in Sint-Trudoziekenhuis 

Van 6 mei tot 6 november 2008 biedt het Sint-Trudoziekenhuis aan de deelnemers van Arti-sjok – een werkproject van de vzw Wiric – een forum om hun kunstwerken tentoon te stellen. Voor de kunstenaars is dit een prima gelegenheid om aan de bezoekers te tonen dat ze – ondanks hun mentale handicap – over heel wat artistieke talenten beschikken. Het ziekenhuis wil op deze manier de kunstenaars motiveren om hun artistieke talenten verder te ontplooien.

Elf originele en creatieve kunstwerken sieren sinds 6 mei de gang tegenover de cafetaria van het Sint-Trudoziekenhuis. Ze werden gemaakt door de deelnemers van Arti-sjok, één van de werkprojecten van Wiric, een ondersteuningscentrum voor volwassen personen met een verstandelijke handicap. De organisatie stelt zich tot doel mensen met een handicap via diverse werkprojecten een kwaliteitsvolle ondersteuning op maat te geven met het oog op het verhogen van hun gevoel van eigenwaarde en zelfredzaamheid, het bevorderen van hun integratie en hun acceptatie in de samenleving. In totaal werkten 8 mensen mee aan deze expositie.

Arti-sjok is een winkel waar personen met een mentale handicap kunst en artisanale producten maken en verkopen. Met dit project streeft Arti-sjok ernaar dat de samenleving personen met een handicap erkent als een persoon met heel wat mogelijkheden. Door aan deze kunstenaars een forum te bieden om hun werken te exposeren, wil het Sint-Trudoziekenhuis hier zeker toe bijdragen. Iedereen is dan ook van harte welkom om deze expositie te komen bekijken.

Alle tentoongestelde werken zijn te koop. Geïnteresseerden kunnen terecht in de winkel van Arti-sjok in de Hamelstraat 6 te Sint-Truiden of kunnen bellen naar 011 74 32 78. De winkel is elke weekdag open van 9.30 tot 16.00 uur, behalve op maandag.