10 september 2008

RZ Sint-Trudo neemt deel aan Dag tegen Kanker

Voor de negende Dag tegen Kanker op donderdag 18 september hebben de Vlaamse Liga tegen Kanker en de ziekenhuizen de handen ineen geslagen. Ook het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo organiseert die dag twee infosessies voor mensen met kanker, hun familie en vrienden.

Elke dag krijgen gemiddeld 90 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling ervan vergt veel van de patiënten en hun omgeving. Goede informatie, opvang en steun zijn dus van groot belang. Daarom vraagt de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) hiervoor expliciet aandacht op de Dag tegen Kanker. Sinds enkele jaren is deze dag bovendien uitgegroeid tot een info- en ontmoetingsdag voor kankerpatiënten en hun familieleden, én een dag van solidariteit met de kankerpatiënt.

Meer dan 80 ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel werken mee aan de Dag tegen Kanker. Ook ons ziekenhuis neemt deel. Kankerpatiënten en hun familieleden of vrienden kunnen die dag in ons ziekenhuis ook twee infosessies volgen:
- Dr. Jolanda Verheezen, oncologe, geeft van 12.30 tot 13.30 uur een voordracht rond 'Chemotherapie en vermoeidheid'. Dit onderwerp werd gekozen na een kleine enquête bij de patiënten van het inwendig dagziekenhuis. Inschrijven kan op 011 69 97 80 (inwendig dagziekenhuis) of 011 43 78 53 (VLK Limburg).
- Psychologe Hilde Severijns geeft van 13.30 tot 16.00 uur een infosessie rond 'Angst en verwerking bij borstkanker': verder leven met kanker, hoe doe je dat? Hoe ga je om met onzekerheden, emoties en angsten? De sessie wordt georganiseerd door het borstcentrum van het Sint-Trudoziekenhuis i.s.m. de Vlaamse Liga tegen Kanker en is de laatste in een reeks van vier ontmoetingsmomenten die op vraag van de kankerpatiënten in het ziekenhuis werden georganiseerd. Inschrijven kan op het nummer 011 69 96 98 (borstverpleegkundigen) of 011 43 78 53 (VLK Limburg).
Beide sessies vinden plaats op campus Sint-Jozef, in zaal Aesclepion.

In de inkomhal zullen medewerkers van de Vlaamse Liga tegen Kanker een infostand bemannen en lintjes uitdelen aan de bezoekers. Door het dragen ervan kunnen deze hun solidariteit met de kankerpatiënten tonen. Ook de zorgverleners van de afdelingen oncologie - pneumologie en van het inwendig dagziekenhuis zullen die dag een lintje dragen.