19 november 2008

Samenwerkings-overeenkomst neurologie

Het Algemeen Ziekenhuis Vesalius te Tongeren en het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo te Sint-Truiden hebben een overeenkomst afgesloten om samen te werken op het vlak van de neurologie.

Vanaf 1 oktober 2008 wordt de dienst neurologie van het AZ Vesalius te Tongeren verzekerd door de neurologen van de associatie neurologie van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Truiden.
Deze associatie bestaat uit dokter H. De Vooght, dokter E. Verjans en dokter E. Mulleners en dokter W. De Vooght.

De artsen binnen de dienst neurologie zijn gespecialiseerd in bepaalde deeldomeinen van de neurologie zoals Parkinsonziekte, beroertezorg, multiple sclerose, epilepsie en dementie.
In de toekomst zal de associatie nog verder worden uitgebreid met minstens 2 neurologen.

Door deze samenwerking stijgt het aantal neurologische opnames tot meer dan 2000 per jaar en is deze dienst neurologie uitgegroeid tot de grootste in de provincie.
De dienst neurologie beschikt over minstens 55 acute en 20 chronische bedden verdeeld over beide ziekenhuizen.
Tevens stellen beide ziekenhuizen samen 8 bedden ter beschikking voor gespecialiseerde zorgen van patiënten met een beroerte.
De dienst neurologie binnen het AZ Vesalius werkt samen met de multidisciplinaire geheugenkliniek. In deze geheugenkliniek kunnen patiënten terecht voor diagnose en behandeling van complexe geheugenproblemen.