08 april 2009

Telenet Theatertoer houdt halt in het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo

Telenet Theatertoer houdt halt in het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo 

De vzw 4Kids, de initiatiefnemers van het Simon&Odil project, en My Zone by Telenet sloegen de handen in elkaar voor de tweede editie van de Telenet theatertoer. Tijdens de paasvakantie trekt Marijke Umans met deze reizende muzikale voorstelling naar de verschillende deelnemende kinderziekenhuizen in België. Op donderdagvoormiddag 9 april houdt Marijke halt in het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo. Vanuit hun ziekenhuisbed zal ze de kinderen meenemen op reis in een luchtballon naar de droomwereld van Simon&Odil.

Een verblijf in een ziekenhuis is voor kinderen geen pretje. Zeker tijdens de vakantie, wanneer vele van hun vriendjes en vriendinnetjes op reis vertrekken of andere leuke activiteiten inplannen. Om de dagelijkse sleur van deze kinderen te doorbreken, werkte Marijke Umans een muzikale voorstelling uit rond het Simon&Odil-boek ?Schots en Scheef'. Deze 40 minuten durende ?Telenet theatertoer' wordt instrumentaal ondersteund door een multi-instrumentalist die afwisselend viool, gitaar, cello en kleine instrumenten zal bespelen. Na een geslaagde eerste editie besloot de vzw 4Kids, met de steun van My Zone by Telenet, om in de paasvakantie een tweede reeks voorstellingen te laten plaatsvinden. De ?Telenet theatertoer' is volledig gratis voor alle deelnemende kinderziekenhuizen en de kinderen.

Rond Simon&Odil, de helden van de gelijknamige website www.simonodil.com, werden al heel wat initiatieven georganiseerd om chronisch zieke kinderen uit hun isolement te halen. De link tussen Simon&Odil en My Zone by Telenet is dan ook niet ver te zoeken.
Jan De Grave, VP Corporate Communications van Telenet: ?My Zone is een mooi bewijs dat het sociale plan van Telenet werkt. Naast de Telenet Foundation en Bonjour Afrique is My Zone bij uitstek een project waarbij we onze diensten inzetten om personen die om sociale, economische of medische redenen niet meekunnen, te helpen.?
Dankzij de unieke samenwerking met My Zone by Telenet worden dit jaar ook professionele video-opnames gemaakt van voorstellingen. Door deze films nadien als webcast aan te bieden via www.my-zone.be en www.simonodil.com zullen nog veel meer kinderen vanuit hun bed in het ziekenhuis of thuis van deze voorstelling kunnen genieten.

Over My Zone by Telenet
Het My Zone-project is in 2007 op initiatief van Telenet opgericht. In samenwerking met Simon&Odil, het interactieve platform voor langdurig zieke kinderen, Belgian Kids' Fund, de CliniClowns en Fujitsu Siemens worden gratis internet en laptops ter beschikking gesteld aan langdurig zieke kinderen die voor een korte of langere periode in het ziekenhuis verblijven. Ondertussen zijn er meer dan 120 laptops ingezet in 7 Belgische ziekenhuizen: Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (Brussel) - Universitair Ziekenhuis (Leuven) – H. Hartziekenhuis (Mol) - Virga Jesseziekenhuis (Hasselt) – UZ Brussel (Brussel) - Clinique de l'Espérance (Luik) - Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo (Sint-Truiden). En nog 2 andere ziekenhuizen hebben ingetekend op het project.
www.my-zone.beWie zijn ?Simon & Odil'
Het hart van ?Simon & Odil' is een interactieve website en een ziekenhuis-extranet voor langdurig of chronisch zieke kinderen (www.simonodil.com). In België zijn ze met meer dan 300.000. ?Simon & Odil' wil het isolement van deze kinderen doorbreken. Dankzij een pc met toegang tot het internet voelen de kinderen dat ze er niet alleen voor staan, krijgen ze antwoord op een aantal prangende vragen in verband met ?ziek zijn?, of kunnen ze gewoon chatten met hun vrienden thuis of op school
of met lotgenoten. Bovendien helpt het Simon & Odil -project de zorgen van kinderen én ouders enigszins te verlichten en het taboe rond erg ziek zijn een beetje te doorbreken. Buiten het
interactieve van Simon & Odil worden vele initiatieven binnen de ziekenhuizen en scholen ontwikkeld die moeten bijdragen tot het doorbreken van het isolement van langdurig of chronisch zieke kinderen. Dagelijks bezoeken bijna 1000 kinderen de wereld van Simon & Odil.

Wie is Marijke Umans
Marijke Umans is de energieke drijvende kracht achter vzw Roodvonk. Ze heeft net haar tweede kinderboek Taterwater uit en toert momenteel rond met haar muzikale theatervoorstelling ?Kom weg' en met haar poeziëtheatervoorstelling 1 jaar vol geluk. Je kan haar aan het werk zien in theater- en televisieproducties…
Meer info op www.roodvonk.be