04 april 2003

Spoedgevallendienst RZST verhuist naar nieuwbouw

Vanaf 4 april zal de Spoedgevallendienst van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo verhuizen naar de nieuwbouw, eveneens op campus Sint-Jozef.

De ingebruikname van de nieuwbouw door de dienst Spoedgevallen is de 1ste concrete stap in het hele verhuisgebeuren dat in de loop van de volgende maanden verdere navolging krijgt van andere afdelingen.
Het optrekken van deze nieuwbouw op campus Sint-Jozef maakt deel uit van de architectonische eenmaking van campus Sint-Jozef en campus Sint-Anna.

De afdeling Spoedgevallen zal dus vanaf vrijdag 4 april gevestigd zijn in de nieuwbouw op campus Sint-Jozef. De nieuwe locatie (weliswaar op dezelfde campus) is zowel voor de patiënten, medewerkers als het ziekenwagenvervoer een gunstige evolutie.

De nieuwe infrastructuur voorziet in een kindvriendelijke spoedopvang, nachthospitaal voor de verblijvende patiënten op de spoedafdeling, een ruimte voor isolatie van bepaalde patiënten en een short track circuit, d.i. een ruimte waar ambulante spoedgevallen apart kunnen behandeld worden zonder dat daarbij de overige spoedfaciliteiten belast worden.

Daarnaast beschikt de nieuwe Spoedgevallendienst over een aparte ruimte waar patiënten intensief kunnen behandeld worden (hartmonitoring, reanimatie,…) alsook over een ruime overdekte ziekenwagengarage die voorziet dat de patiënten droog en warm vanuit de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht kunnen worden.

Met de verhuis naar de nieuwbouw zal men voldoen aan de nieuwe normeringen van gespecialiseerde spoedgevallendiensten.

Vanaf mei zullen ook andere afdelingen van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo hun intrek nemen in de nieuwbouw op campus Sint-Jozef.
25 mei stelt het ziekenhuis haar "nieuwe" deuren open voor het grote publiek en wordt hiermee fase 1 van de bouwwerken afgesloten.

De nieuwe ingang voor Spoedgevallen op campus Sint-Jozef bevindt zich langs de kant van de parking en zal duidelijk aangegeven zijn bij aankomst aan het ziekenhuis.