28 april 2011

Verwendag voor kankerpatiënten

Verwendag voor kankerpatiënten Verwendag voor kankerpatiënten Verwendag voor kankerpatiënten 

Naar aanleiding van het immense succes van de verwendag tijdens de Dag tegen Kanker in september 2010 en de enorme appreciatie door de patiënten, organiseren de Scholengroep Domein Speelhof en het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo op donderdag 28 april opnieuw een verwendag voor mensen met kanker. In de toekomst wordt deze unieke samenwerking bestendigd en zullen deze verwensessies tweemaal per jaar worden georganiseerd: in het voorjaar en in september op de Dag tegen Kanker.

De Scholengroep Domein Speelhof en het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo slaan met deze verwensessies de handen in elkaar in de zorg voor mensen met kanker.

Het ziekenhuis biedt aan alle (ex-)kankerpatiënten één gratis verwensessie aan om hen te ondersteunen in hun strijd tegen kanker en hun te belonen voor de moed en het doorzettingsvermogen die ze hierbij dagelijks nodig hebben. Maar liefst 84 mensen schreven zich in. Wegens de massale interesse werden de inschrijvingen vroegtijdig afgesloten en moesten een tiental mensen geweigerd worden. De deelnemers konden kiezen voor een gelaatsverzorging, een lotusbehandeling, een volledige manicure of een volledige pedicure. De sessies duren tussen de 60 en 120 minuten, afhankelijk van de behandeling. De behandelingen starten om 8.45 uur en lopen tot ongeveer 16.30 uur. Alle deelnemers worden door het team patiëntenbegeleiding opgevangen in de hal van het ziekenhuis en begeleid naar de school waar dit keer de verzorgingen plaatsvinden.

De behandelingen worden gegeven door de leerlingen van het 6de jaar schoonheidszorg en het 7de jaar lichaamsverzorging. Voor hen is het een ideale gelegenheid om hun opgedane kennis in de praktijk om te zetten. Werken met kankerpatiënten is een aparte ervaring: door hun ziekte en behandeling verandert immers ook de structuur van hun huid. Maar ook zij willen zich goed voelen en mooi zijn door extra aandacht aan hun uiterlijk en lichaamsverzorging te besteden. Door deze mensen te verzorgen en met hen te praten over hun huid en hun ziekte, krijgen de leerlingen ook de kans hun sociale en communicatieve vaardigheden te trainen.