23 mei 2003

RZST opent nieuwbouw

In het kader van de architectonische eenmaking van campus Sint-Anna en campus Sint-Jozef zal het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo op termijn volledig ondergebracht worden op campus Sint-Jozef.

De 1ste fase van deze bouwwerken is nu afgerond en wordt vandaag, vrijdag 23 mei, ingehuldigd, de verdere fases zijn verspreid over de volgende jaren.

Vrijdag 23 mei 2003 opent het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo officieel de deuren van de nieuwbouw, waarvan in 1994 de uitbreidingswerken - in het kader van de architectonische eenmaking van beide campussen - van start gingen. Na de volledige verbouwingswerken zal de uiteindelijke campus bestaan uit 8 blokken.

23 mei vindt de academische zitting plaats in aanwezigheid van Minister Frank Vandenbroucke, Monseigneur Paul Schruers, Gouverneur Hilde Houben-Bertrand, Burgemeester Ludwig Vandenhove en vele andere genodigden.

Die dag wordt de nieuwbouw opengesteld voor de genodigden, zondag 25 mei kan het grote publiek een kijkje komen nemen en van dichtbij kennis maken met de werking van het ziekenhuis. Men krijgt de gelegenheid om verschillende afdelingen te bezoeken zoals een verpleegafdeling, de bewakingskamer voor beroertezorg, de pijnkliniek, het palliatief team, het dagziekenhuis inwendige ziekten, het dialysecentrum, spoedgevallen, de consultatieblok van de artsen. Verder willen we u ook laten kennis maken met de technologie in een ziekenhuis, de mensen van de technische dienst organiseren een begeleid bezoek aan de technische lokalen.

De eerste patiëntenkamers zullen vanaf maandag 2 juni in gebruik genomen worden. In de nieuwbouw zullen de geneeskundige diensten ondergebracht worden. Zo ook de kraamafdeling die tot op heden gehuisvest was op campus Sint-Anna en vanaf 2 juni definitief verhuist naar campus Sint-Jozef.
De kraamafdeling beschikt over hoog technologische uitrusting en aan de hand van nieuwe initiatieven zoals een ontbijtbuffet voor de kersverse moeder en andere attenties worden de ouders extra in de watten gelegd.

De volgende bouwfase houdt een ingrijpende renovatie in van blok 7 (de huidige bestaande nieuwbouw) :nieuwe technieken, ramen, vloeren, herinrichting van de kamers. Hier worden het onthaal, de heelkundige afdelingen, de kinderafdeling, het operatiekwartier en intensieve zorgen en de medisch-technische diensten (OK, laboratoria, radiologie, nucleaire geneeskunde) in onder gebracht.

Fase 3 tenslotte zal bestaan uit de afbraak en de wederopbouw van de bestaande bouw (voorkant Diestersteenweg)
Als deze bouwwerken achter de rug zijn zullen de keuken, het dagziekenhuis, geriatrie en revalidatie hier gehuisvest worden.

Na de realisatie van deze laatste fase wordt campus Sint-Anna verlaten als acuut ziekenhuis.