14 september 2011

Dag tegen Kanker in RZ Sint-Trudo

Dag tegen Kanker in RZ Sint-Trudo 

Op 15 september 2011 organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) voor de twaalfde keer haar Dag Tegen Kanker. In de Vlaamse ziekenhuizen worden die dag allerhande activiteiten georganiseerd voor mensen met kanker en hun naaste familie. Vrijwilligers delen aan medewerkers, patiënten en bezoekers meer dan 100.000 gele lintjes uit, als teken van verbondenheid en solidariteit met mensen met kanker. In het Sint-Trudoziekenhuis wordt op de Dag tegen Kanker een themacafé ingericht, worden fruitpakketjes verkocht en gele lintjes uitgedeeld, krijgen (ex)-kankerpatiënten een gratis verwensessie aangeboden en worden infosessies georganiseerd rond kanker en vermoeidheid.

Elke dag krijgen gemiddeld 101Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Op haar jaarlijkse Dag Tegen Kanker vraagt de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) uitdrukkelijk aandacht voor mensen met kanker.

Ook het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo wil met verschillende activiteiten van 15 september een dag van en voor haar kankerpatiënten maken.

Er wordt een themacafé ingericht waar lotgenoten met elkaar en met de medewerkers van het oncoteam kunnen praten. In de inkomhal worden fruitpakketjes verkocht t.v.v. Kom op tegen Kanker en Levensloop. Om 10.00 en 14.00 uur is er een infosessie rond ?kanker en vermoeidheid'.

In samenwerking met Scholengroep Domein Speelhof worden ook de ganse dag gratis verwensessies (manicure, pedicure of gelaatsverzorging) gegeven aan (ex-)kankerpatiënten. Een 50-tal patiënten hebben zich hiervoor ingeschreven. De verzorgingen vinden plaats in de school en worden gegeven door de leerlingen van het 6de jaar schoonheidszorg en het 7de jaar lichaamsverzorging. Voor hen is het een ideale gelegenheid om hun opgedane kennis in de praktijk om te zetten. Werken met kankerpatiënten is een aparte ervaring: door hun ziekte en behandeling verandert immers ook de structuur van hun huid. Maar ook zij willen zich goed voelen en mooi zijn door extra aandacht aan hun uiterlijk en lichaamsverzorging te besteden. Door deze mensen te verzorgen en met hen te praten over hun huid en hun ziekte, krijgen de leerlingen ook de kans hun sociale en communicatieve vaardigheden te trainen.

Voortaan zullen de patiënten in het inwendig dagziekenhuis en op verpleegeenheid G2 ook het Belang van Limburg kunnen lezen. Het ziekenhuis ontving 5 jaarabonnementen geschonken door de organisatie achter de Midweekfeesten.