22 december 2011

Kerstteam RZ Sint-Trudo bezorgt patiënten hartverwarmende kerst

Kerstteam RZ Sint-Trudo bezorgt patiënten hartverwarmende kerst Kerstteam RZ Sint-Trudo bezorgt patiënten hartverwarmende kerst Kerstteam RZ Sint-Trudo bezorgt patiënten hartverwarmende kerst 

Deze week ging het kerstteam van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo samen met de kerstman langs op alle verpleegafdelingen om de patiënten die tijdens de kerstdagen noodgedwongen in het ziekenhuis verblijven een sfeervolle en hartverwarmende kerst te bezorgen. Een initiatief dat de patiënten duidelijk wisten te waarderen: hier en daar werd ontroerd een traantje weggepinkt bij het openen van het cadeautje of het meezingen van een kerstliedje.

Het kerstteam heeft de afgelopen weken niet stil gezeten: er werd gebrainstormd, liedjes en teksten gezocht, honderden kleine cadeautjes gekocht en ingepakt, kostuums gehuurd, kerstversiering gehangen, gerepeteerd …

Deze week bezocht het kerstteam alle verpleegafdelingen en werd op elke afdeling in samenwerking met de verpleegkundigen en een aantal enthousiaste vrijwilligers een aangepast kerstprogramma opgezet.

Voor de gelegenheid werd de zithoek gezellig en sfeervol ingekleed met kerstversiering. De patiënten en hun familie konden er samen luisteren naar een kerstverhaal met live muziek (dwarsfluit en gitaar). De kerstman kwam langs met een slee vol cadeautjes en patiënten die dit wilden, konden met de kerstman op de foto. Via mail werd de foto vervolgens naar henzelf of een familielid doorgestuurd. Een drankje en uitgebreid dessertenbuffet maakten dit gezellig samenzijn compleet. Het kerstteam vormde een kerstkoortje en samen met de patiënten werden kerstliedjes gezongen.

Ook bij de bedlegerige patiënten bracht de kerstman een cadeautje en zorgde het kerstkoortje al zingend voor een sfeervol moment.

"We hebben ontzettend drukke weken achter de rug" zeggen Peggy en Robin van het Geriatrisch Support Team, "maar als je dan al die verraste en ontroerde gezichten ziet, dan is het dat meer dan waard! Wij zijn ontzettend blij dat we met dit initiatief onze patiënten tijdens deze kerstdagen een hart onder de riem hebben kunnen steken."

Het kerstteam bestaat uit Robin en Peggy (Geriatrisch Support Team), Marijke (ergotherapeute), Bart, Madeleine en Ann (pastorale dienst).