14 maart 2012

Dag van de Zorg in RZ Sint-Trudo

Dag van de Zorg in RZ Sint-Trudo Dag van de Zorg in RZ Sint-Trudo 

Op zondag 18 maart 2012 zet het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo in het kader van de Dag van de Zorg zijn deuren open voor het grote publiek. Wij verwelkomen u graag tussen 10 en 17 uur voor een unieke en boeiende kijk achter de schermen. Ontdek in één van onze hightech operatiezalen wat er allemaal bij een operatie komt kijken. Kijk binnen in het lichaam op radiologie. Spaart u uw rug? Ontdek het in de rugschool van het revalidatiecentrum. Probeer zelf verpleegkundige vaardigheden zoals het prikken van een intraveneuze katheter en oefen levensreddende animatietechnieken zoals hartmassage. Laat de kids zich verkleden als chirurg. Bekijk een knie- of heupprothese van dichtbij. Ontdek waarom een perfecte handhygiëne essentieel is. En nog veel veel meer.

Kwaliteitsvolle zorg binnen handbereik
Het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo is een modern en toekomstgericht fusieziekenhuis met 310 bedden. Elke dag bieden ruim 800 medewerkers, waaronder een 100-tal artsen, een kwaliteitsvolle zorg op maat van de individuele patiënt. Kwaliteit, patiëntveiligheid, klantgerichtheid, professionalisme en innovatie staan hierbij centraal. Momenteel is het ziekenhuis nog actief op 2 campussen (Sint-Anna en Sint-Jozef). Begin 2013 zullen alle diensten gecentraliseerd worden op de totaal vernieuwde campus aan de Diestersteenweg. RZ Sint-Trudo investeert continu in de vernieuwing van haar infrastructuur, de uitbreiding van het medisch aanbod in functie van de noden van de mensen uit de regio, innovatieve medische apparatuur en het aantrekken van hooggekwalificeerde en zorgzame artsen en medewerkers.

Een boeiende kijk achter de schermen
Bezoekers volgen een vast parcours met info en demo's rond kindvriendelijk ziekenhuis, verpleegkundige technieken, reanimatie, tracties, hoe bevallen, ergonomisch werken dankzij tillift, niersteenverbrijzelaar, prostaat, wond- en stomazorg, mobiel met een rolstoel, een nieuwe heup of knie, handhygiëne, endoscopie, pijnkliniek, rugschool, revalidatiecentrum, Huis voor Chronische Zorg ...

De afdeling radiologie (NMR, mammografie, echo), het operatiekwartier (hartaderbreuk) en de centrale sterilisatie kunnen enkel bezocht worden in kleine groepen, op vaste tijdstippen en onder begeleiding van één van onze medewerkers. Geïnteresseerde bezoekers melden zich aan op de aangeduide verzamelpunten.

Voor de kids is er kinderanimatie: ballonplooien met kabouter Plop, kindergrime, Mediclowns en kinderen kunnen zich verkleden als chirurg.

Op de jobstand vinden geïnteresseerde studenten meer info over werken in RZST alsook een overzicht van onze vacatures.

Het volledige programma en alle informatie vindt u elders op deze website (klik op de banner Dag van de Zorg op de homepagina).