12 december 2012

Heelkundig dagcentrum RZ Sint-Trudo verhuist naar campus Sint-Jozef

Eind januari 2013 sluit campus Sint-Anna definitief de deuren als ziekenhuiscampus. Op donderdag 13 en vrijdag 14 december verhuizen het heelkundig dagcentrum en de bijhorende operatiezalen als eerste van campus Sint-Anna naar het volledig vernieuwde ziekenhuis aan de Diestersteenweg 100. De andere afdelingen volgen in de loop van januari 2013 zodat eind januari alle activiteiten en afdelingen van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo zullen geconcentreerd zijn op campus Sint-Jozef. Voor wat de toekomstige bestemming van campus Sint-Anna betreft, werd een speciale commissie opgericht die de mogelijke pistes onderzoekt.

Eind deze week wordt de nieuwe vleugel van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo in gebruik genomen. De afdelingen die nog gevestigd zijn op campus Sint-Anna zullen in de loop van deze en volgende maand verhuizen naar de Diestersteenweg. Het gaat om het heelkundig dagcentrum en de bijhorende operatiezalen, de verpleegafdelingen geriatrie A en SP-revalidatie, de dienst facturatie en de consultatie van dr. De Coster. Het Huis voor Chronische Zorg blijft gevestigd op campus Sint-Anna.

Het heelkundig dagcentrum verhuist op donderdag 13 en vrijdag 14 december en zal vanaf maandag 17 december opnieuw operationeel zijn op campus Sint-Jozef. Het heelkundig dagcentrum wordt gehuisvest op de 4de verdieping van blok G (gele kleur).

In het heelkundig dagcentrum worden op ambulante basis zo'n 7.000 ingrepen per jaar uitgevoerd. De meest voorkomende ingrepen zijn cataractoperaties, lensimplantaten, arthroscopies van knie en schouder, curettages, laparoscopies, cystoscopies, trekken van wijsheidstanden …

De nieuwe vleugel van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo biedt ruimte voor twee verpleegeenheden, burelen en drie operatiezalen verbonden met het heelkundig dagcentrum.
Tijdens de Dag van de Zorg op zondag 17 maart 2013 zal de nieuwe vleugel opengesteld worden voor het publiek.